Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Spor Olsun Projesine start verildi

Kırıkkale’de çocukları spora kazandırmak amacıyla Kırıkkale Valiliği himayelerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından başlatılan “Spor Olsun Projesi” start aldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de çocukları spora kazandırmak amacıyla Kırıkkale Valiliği himayelerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından başlatılan “Spor Olsun Projesi” start aldı.

20 KULÜP, 20 ANTRENÖR, 1200 SPORCU

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Spor Olsun Projesi’nin lansmanı gerçekleştirildi. Yaşları 8 ile 14 arasında değişen 1200 çocuğun katıldığı organizasyon 3 yıl sürecek. Kırıkkale Valisi Bülnet Tekbıyıkoğlu’nun güçlü desteğiyle hayata geçen projede 20 Kulüp, 20 Antrenör, 1200 sporcu yer aldı. Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı, MKE Ankaragücü Kulüp Başkan Yardımcısı Levent Bayram Keser, MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömür Erdoğan, MKE Ankaragücü orta saha oyuncusu Taylan Antalyalı ile Nihad Mujakic, il müdürleri, sivil toplum kuruluşları, kulüp başkanları, spor camiası ve binlerce çocuk katıldı.

 

AMAÇ ÇOCUKLARI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan lasman protokol konuşmaları ile devam etti. Törende konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Sporun birleştirici ve dönüştürücü etkisini bir güç olarak kullanacağımız ‘Spor Olsun’ projesi tanıtım toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Yarınımız umudumuz sevgili gençler, gül benizli reyhan soluklu aydan arı sudan duru sevgili çocuklar; Aranızda sporu yaygınlaştırmak, kulüplerin alt yapısına sporcu kazandırmak ve Türk gençliğini sporla daha fazla buluşturmak adına çıktığımız bu yolda özellikle dezavantajlı grupta yer alan çocuklarımızın ve gençlerimizin spora erişimini sağlamak var olan spor kulüplerinin niteliğini ve sayısını arttırmak projemizde gerçekleştirmek istediğimiz hedefler arasındadır. Kırıkkale Valiliği olarak yaptığımız spor organizasyonlarında temele aldığımız nokta çocuklarımızın ve gençlerimizin kendini iyi hissetmelerine yardımcı olmak, onları kötü alışkanlıklardan korumak, hoşgörü ve insan sevgisini spor aracılılığıyla aşılamaktır. Sporun insan hayatına olumlu etkisi birçok araştırmayla da desteklenmektedir”diye konuştu.

 

GENÇLERİMİZİ HER YÖNDEN GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Vali Tekbıyıkoğlu “Depresyon, zaman yönetimi, kendi sorumluluğu alma, özgüven eksikliği gibi çağımızın birçok sorunu spor ile aşılabilmektedir. Valiliğimiz himayelerinde yürütülen Umut projesi kapsamında önleyici ve koruyucu tedbirler arasında da sayılan spor bireyin meşguliyetini ve enerjisini doğru alanlara aktarmasına fayda sağlamaktadır. Fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlayabilmek adına bir hak olarak spor sağlıklı bireyler yetiştirmenin ön koşuludur. Sadece sayısal anlamda spor faaliyetlerini artırmaktan ziyade amaç ve kapsamı bakımından nitelikli işlere imza atmak adına bu projede disiplinler arası çalışarak çocuklarımızı ve gençlerimizi her yönden geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu hedefe istinaden İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile iş birliği içerinde farklı etkinliklerin planlamasını yaparak sporun dönüştürücü gücünden azami düzeyde yararlanmayı amaçlamaktayız. Planlanan değerler eğitimi, ilk yardım eğitimi ve ağaç dikme faaliyetleri ile çocuklarımızın ve gençlerimizin bütüncül olarak gelişimi desteklenecektir. Bununla birlikte Ankaragücü futbol kulübü ile işbirliği içerisinde olmak sporun birleştirici gücüne örnek teşkil edecek niteliktedir”

 

KÖKLÜ BİR MAZİYE SAHİP OLAN İKİ KULÜP

“Bu vesile ile hem Ankaragücü spor kulübüne hem de Kırıkkale spor kulübüne teşekkür eder, genç sporcularımıza örnek teşkil edecek köklü bir maziye sahip olan iki kulüp arasındaki iletişim, iş birliği ve pozitif atmosferin artarak devam etmesini dilerim. Bu birleştirici ve dönüştürücü gücün çocuklarımız ve gençlerimizi nitelikli birer sporcu olarak yetiştirmek ilimizin spora ve sporcuya daha fazla değer veren bir merkez haline getireceğine inancım tamdır. Bu inançla başlattığımız projemize yaklaşık 650 bin TL destek sağladık” dedi. Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak 8 yıldır hayal ettiğimiz bir projeydi. Kırıkkale Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu projemizi çok önemseyerek, değerli buldu. İnşallah projemiz Türkiye’ye örnek olacak, startını verdik. Projemize destek olan herkese gönülden teşekkür ederiz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Hasan Ali Yücel İlkokulu Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Yapılan gösterilerin ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, MKE Ankaragücü orta saha oyuncusu Taylan Antalyalı ile Nihad Mujakic maçın başlama vuruşunu yaptı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x