Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

‘Sülalem değil, halk zenginleşecek’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırıkkale mitinginde yaptığı konuşmada, “Ana muhalefet partisi Genel Başkanı olarak namus sözü veriyorum. Siyasette zenginleşmeyeceğim, halk zenginleşecek” dedi.‘NAMUS SÖZÜ VERİYORUM’‘Sülalem değil, halk zenginleşecek’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişiye konuştu. Kırıkkaleliler’den destek isteyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede kul hakkı yiyenleri sandıkta devireceğiz, bu ülkede emeklinin, işçinin, memurun, çiftçinin hakkını koruyacağız. Çünkü biz halkın partisiyiz, çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Kırıkkale’ye 4 Mart’ta geldiğini ve konuşmasını kendisine arkadaşlarının aktardığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ne işçiden, ne emekliden, ne çiftçiden, ne esnaftan, ne sanatkardan, ne taşeron işçiden söz etmiş. Şimdi ben Kırıkkale’nin vicdanına sesleniyorum. Ben Ana Muhalefet Genel Başkanı olarak size namus sözü veriyorum; Siyasette zenginleşmeyeceğim, halk zenginleşecek. Hayatım boyunca kul hakkı yiyenlerle mücadele ettim” dedi.

‘10 YILDA 106 BİN EKSİLDİ’

Kılıçdaroğlu, “Bir vatandaş ‘Bu kadar malı götürdü, ne anlatacak acaba’ diye AKP mitingine gitmiş. Bir bakmış cüzdan yok, ama korkudan ‘Hırsız var’ diyemiyor. Dese dayak yiyecek. Onun unvanını herkes biliyor. Kırıkkale bir sanayi kentidir. Makine Kimya Endüstrisi Kırıkkale’ye çok şey verdi. İnsanlar mutlu yaşıyordu, herkesin işi aşı vardı. Son 10 yılda Kırıkkale’nin nüfusu 106 bin eksildi. Şimdi ben Kırıkkaleliler’e sesleniyorum; Neden 106 bin eksildi, neden göç başladı, neden bu insanlar iş bulamaz hale geldi, işsizlik bu boyutlara çıktı? Sandığa giderken elinizi vicdanınza koyun ve düşünün. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk” diye konuştu.

‘HELALE ORTAK OLUN’

18 Nisan 2013’de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Başbakan Erdoğan’ının önüne 3 sayfalık rapor bıraktığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “İranlı bir iş adamı var; Reza Sarraf. Senin bakanların ile işbirliği içinde, ‘Hükümet zarar görür’ diyor. Eğer yüreği varsa, namuslu adamsa inkar eder mi, etmez mi görürüz. Bugüne kadar inkar etmedi. ‘Bu raporu niye açıklıyorsunuz?’ diyor. Niye açıklamayalım? Biz vatandaşımızı seviyoruz. 17 Aralık, hiçbir şey yapmadı, hiçbir bakana bir şey yapmadı. Niye yapmadı?. İşin başında o var da o da götürüyordu da onun için yapmadı. İşin başında başçalan vardı. Diyelim ki bunların tamamı yanlış. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, düşünün. Bir bakan ‘Ben niye istifa edeyim, sen söyledin ben imzaladım, senin talimatınla oldu, İstifa edecek biri varsa sen istifa et’ dedi. Hala diyorlar ki ‘Efendim bize iftira atıyor’. ’17 Aralık’ta darbe yapıldı bize’ diyor, paralel devlet darbe yapmış. Kırıkkale’nin vicdanına sesleniyorum. Ekonomi Bakanı’na, o bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı? Dört bakanın çocuklarının yatak odalarına boy boy, bir değil iki değil, 5 değil, 7 kasayı paralel devlet mi yerleştirdi? Çocukların yatak odalarında para sayma makinelerini paralel devlet mi koydu? O kasaların içine milyonlarca doları, euroyu, Türk Lirası’nı paralel devlet mi yerleştirdi? İçişleri Bakanı, sabahın 8.30’unda oğluna telefon ediyor, ‘Oğlum, evde ne kadar var?’ diyor, ‘Baba polisler bastı, arama yapıyorlar’ diyor. ‘Oğlum evde kaç lira para var’ diyor, ‘Babacığım sen biliyorsun, birkaç kuruş var’ diyor. ‘Tamam oğlum kaç para var?’ diyor, ‘1 trilyon civarında para var babacığım” diyor. Kırıkkale’nin namuslu insanının vicdanına sesleniyorum. Bir İçişleri Bakanı’nın oğlunun evinde 1 trilyon nakit para nasıl olur? Yarın sandığa gideceksiniz, helalden yana mı, haramdan yana mı ortak olacaksınız? Helale ortak olursanız, adresiniz belli; Cumhuriyet Halk Partisi. Altı okun böğrüne mührünüzü basın”

ÇİFTÇİYE SÖZÜM VAR, MAZOT 1.5 LİRA
Kılıçdaroğlu, çiftçiye sözünün olduğunu hatırlatırken, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mazot 1.5 lira olacak. Aile sigortasını çıkaracağım. Her ailenin sigortası olacak. Geliri olmayan asgari ücretin altında olanlara kadının banka hesabına para yatırılacak, ihtiyacını karşılayacak. Hiçbir aileyi namerde muhtaç etmeyeceğim. Ben bunları söyleyince diyorlar ki ‘Ey Kılıçdaroğlu parayı nereden bulacaksın?’ Türkiye büyük bir ülkedir. Kendi bölgesinin en güçlü ülkesidir. Ülkede para var. Götürdükleri para 247 milyar. Eski parayla 247 katrilyon. Medyaya yansıyan rakamla 85 milyar Euro. Bu parayla işsizleri iş, atama bekleyen öğretmenlere maaş, her emekliye eski parayla bir seferde 25 miyar ikramiye verilirdi, Marmaraylar yapılırdı, F-16 uçakları satın alınırdı. İşte geldiğimiz tablo bu” diye konuştu.

‘EMEKLİLERİN VİCDANINA SESLENİYORUM’

Kırıkkale’nin 53 bin emeklisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de 10 milyon emeklinin vicdanına sesleniyorum. Aldığınız emekli maaşı ile geçinebiliyor musunuz? 247 katrilyonu götürenler emeklinin halini düşünüyorlar mı? Çocuklar ölüyor, ‘Yazık oldu canım seramiklere’ diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Esnaf perişan. Esnaf kardeşim senin sorunu çözmediler. 10 yıldır AVM yasasını çıkarmadılar. Senin sırtından, senin oyunla geçiniyorlar. Emeklinin aylığından yüzde 15 sosyal destek primi kesiyorlar. CHP iktidarında o kesintiyi kaldıracağım. Sandığa bayram, demokrasi havasında gidip, haramilerin iktidarını yıkıp, halkını iktidarı için gideceğiz” diye konuştu.

‘TEHLİKELİ SULARDA YÜRÜTMEK İSTİYORLAR’

Bir gazetecinin, “Suriye uçağının düşürülmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, Genelkurmay’ın açıklamasından önce, Başbakanlık koltuğunda oturan kişinin miting meydanlarında bunu dillendirmesi son derece sakıncalı. Buradan kimse kendisine zafer çıkarmasın. En büyük endişem Ordu’nun Suriye’ye girişinin alt yapısının oluşturulmasıdır. Bu konuda defalarca uyarı yaptım. Özellikle Genelkurmay Başkanı’nı uyarıyorum. Ülkeyi tehlikeli sularda yürütmek istiyor.” dedi.

UCUZ İŞLERİN İÇİNE GİRİLMESİN

Ordunun yaptığı operasyonu saygı ile karşılamamız gerekir. Ama burada temel soru şu: Genelkurmay’ın açıklamasından önce, Başbakanlık koltuğunda oturan kişinin miting meydanlarında bunu dillendirmesi son derece sakıncalı. Buradan kimse kendisine zafer çıkarmasın. Olmamalıdır da. En büyük endişem: Ordu’nun Suriye’ye girişinin alt yapısının oluşturulmasıdır. Bu konuda defalarca uyarı yaptım. Özellikle Genelkurmay Başkanını uyarıyorum. Ucuz işlerin içine girmesin. Suriye bizim için bir tehdit değildir. Suriye’nin bizim için tehdit olmadığını herkes biliyor. Ama böyle, miting meydanlarında kahramanlık satmakta doğru değildir. Bir başbakana yakışmaz. Hele hele bir hırsızdan kahraman çıkmaz. Ülkeyi tehlikeli sularda yürütmek istiyor. Oraları götürmek istiyor. Bu doğru bir uygulama değil. Gelecek açısından da büyük riskler taşıyan uygulamanın önü açılabilir.” diye cevap verdi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
14 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ismailhakkı
ismailhakkı
28 Mart 2014 08:24

kırıkkale halkı kırıkkaleye hizmet yapılmasını istemiyor.eğer öyle olsa 3 dönem tek başına iktidarda olup her dönem 3 vekil çıkaran akp li vekillerden hesap sorarlar bu seçimde.kırıkkaleye osman durmuş gibi bi vekil zor gelir.adamın kıymetini bilemedi kırıkkale.allahtan osman durmuş çankırılıymış.eğer kırıkkaleli olusaydı yaptığı hizmetler akp lileri çatır çatır çatlatırdı.

ismailhakkı
ismailhakkı
27 Mart 2014 12:12

akp ye oy verecek arkadaşlar.beşir atalayın you tube da çıkan ses kayıtlarında kırıkkale için :ben o kıytırık ile gitmem.diyarbakıra ,vana giderim o kıytırık ile gitmem diyor.size hakaret edene hala oy verecek misiniz?

AYTAÇ
AYTAÇ
26 Mart 2014 10:10

Valla 106.000 kişi neden eksildi? güzel soru ama bizim hemşehriler onu meşhur Bakanımız BEŞİR ATALAY a sorsunlar bakalım. ne cevap verecek, vereceği cevap ” bu dönemde bizi seçin görün bakın neler olacak” kandırmacaya devammmmm

nerde eski Keskin
nerde eski Keskin
24 Mart 2014 20:19

Kemal bey dogrusun dürüstsün ama bizim millet kandırılmayı sever Akp üç dönemdir geliyor iş aş yalanını çevirip çevirip söylüyo oyları topluyo,sonra tüm millet ah vah ediyo bi daha ki seçim geliyo yine veriyo oyunu,personeli maaş alamaz,sokakları çöpten geçilmez,evde suyu akmaz ama yinede hırsıza uğursuza verir oyunu safça,

Başa dön tuşu