Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Tuz rafinerisinde sıkıntı çıktı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kırıkkale’ye gelen TBMM Adalet Komisyon Üyesi ve Ak Parti milletvekili Ramazan Can, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Can, Geçtiğimiz yıl Eylül Ayı’nda temeli atılması planlanan Tuz Rafinerisi konusunda, “O alana doğalgaz istasyonu kurulması yönünde bir çalışma var. Şuan somut bir şey söyleyemem ama bakanlığı ciddi manada rahatsız ediyoruz” dedi.
SORUŞTURMA ÖNERGELERİ TARTIŞILACAK
Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Can, mecliste şu an itibariyle yoğun bir mesai yaşanmadığını belirtti. Milletvekili Can, “Önümüzdeki hafta uluslararası sözleşme ve 5 Mayıs’ta 4 eski bakanımızla ilgili soruşturma önergeleri tartışılacak, konuşulacak. Akabinde komisyon kurulacak ve bu komisyon bir savcı hazırlık tahkikatı görevi yapacak ve neticede bir rapor hazırlanarak genel kurula takdim edilecek. Genel kurulda alınan kararla ya yüce divana, ya da talebi reddi cihetinde bir karar olacak” dedi.
TORBA YASA
Meclis çalışmaları kapsamında önümüzdeki haftalarda  BAĞ-KUR ve SSK ile ilgili çalışmalarla ilgili bilgi veren Can, şunları söyledi: “BAĞ-KUR ve SSK ile ilgili yapılandırma, vergi ile ilgili bir torba yasa gündeme geliyor. Bu torba yasada taşeronlaşma dediğimiz hizmet alımları neticesinde müteahhit elemanlarının çalıştırmış olduğu işlerle ilgili sosyal güvenceden çalışma hayatının düzenlenmesine kadar büyük bir iş hayatını düzenleyen hükümler gelmekte. İnşallah onları da yasalaştıracağız. Önümüzdeki çalışma trafiği bu şekilde”
TUZ RAFİNERİSİNDE SIKINTI OLDU
Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer’in, geçtiğimiz yıl Eylül Ayı’nda inşaat temelinin atılması planlanan Tuz Rafinerisi’nin akıbetine yönelik soruya cevap veren Can, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, Başbakan Yardımcımızın daveti ile Kırıkkale’deki güç birliği toplantısına katılmış ve orada belli bir tarih vererek Tuz Rafinerisi inşaatının temelinin atılacağını söylemişti. Bu arada Alman firmaları ile çeşitli görüşmeler yapıldı ve Tuzun çıkarılacağı yerle ilgili olarak doğalgaz istasyonu düşünülüyor. Bu konuda birkaç yere yazı yazıldı ve sonuçları bekleniyor. Biz tüm bunları takip ediyoruz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı ciddi anlamda rahatsız ediyoruz. Bu konuda somut bir şey diyemeyeceğim ama çalışmalar devam ediyor. Orada bu gibi bir sıkıntı oldu” dedi.
ATALAY’IN İSMİNİN ANILMASI GURUR VERİCİ
Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda sorulan soruya cevap veren Can, seçime 4 ay bir zamanın kaldığını ifade ederek, adaylık konusunda somut bir isim verilemeyeceğini ancak Başbakan Erdoğan’ın adaylığının gerçekleşmesi ihtimali ile genel seçimlere kadar Atalay’ın Başbakanlık görevini yürütecek isimlerin arasında yer almasının gurur verici olduğunu söyledi.
SAYGILI’YI ZİYARET ETTİ
Can basın toplantısının ardından vatandaşların sıkıntılarını dinledi. İl Başkanlığındaki programı sona eren Can, daha sonra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı makamında ziyaret etti. Can, Saygılı’ya görevinde başarılar diledi. Saygılı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Can’a teşekkür etti.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu