Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Üniversite güvenliği davalık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi’nde görev yapan 1’i bayan 5 güvenlik görevlisi kışın ortasında işten çıkarıldı. İşten çıkarılan güvenlik görevlileri haklarını aramak için dava açtı. 

KIŞIN ORTASINDA İŞSİZ KALDILAR

Olay yılbaşından 2 gün önce yaşandı. Değişik zamanlarda Kırıkkale Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak işe başlayan 5 kişi gerekçesiz bir şekilde kışın ortasında işten çıkarıldı. İddiaya göre yeni Kırıkkale Üniversitesi yılbaşı öncesi yeni bir güvenlik şirketi ile anlaştı. Yeni şirket ise bu 5 güvenlik görevlisi ile sözleşme yenilemedi.

ÖNCEDEN BİLDİRMEDİLER

Edinilen bilgiye göre; Kırıkkale Üniversitesi güvenlik hizmetini özel şirketlerden satın alıyor. Ancak sevk ve idare tamamen üniversiteye bağlı güvenlik müdürlüğünce yapılıyor. Üniversite yılbaşından 2 gün önce işten çıkarılan 5 güvenlik görevlisine işten çıkarılacaklarına dair 15 gün önceden yazılı tebliğde bulunmadı.

‘SAÇINA JÖLE SÜRÜYORSUN…’

Haklarını aramak için dava açan güvenlik görevlileri işten çıkarılacaklarına dair kendilerine hiçbir tebliğide bulunulmadığını, işten çıkarılma gerekçelerini bile bilmediklerini, kendilerine bu konuda yazılı bir tebliğinin verilmediğini söylediler. Üniversite güvenlik biriminin işten çıkarılan kişilere, “Saçınıza jöle sürüyorsunuz. O yüzden işten çıkarıldınız” gibi sözlü açıklamada bulundukları iddia edildi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
4 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu