Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Yeşilay’dan kapasite geliştirme projesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yeşilay, bağımlılık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının (STK) kapasitesini geliştirmek amacıyla “Bağımlılıkla Mücadele Eden STK’larda Kapasite Geliştirilmesi” projesini başlattı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

YAYILIMIN SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan bir sivil toplum kuruluşu olarak, toplumu ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, bağımlılık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirme ve çalışmalarının etkililiğini artırma ihtiyacını karşılamak amacıyla, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Bağımlılıkla Mücadele Eden STK’larda Kapasite Geliştirilmesi” projesi Yeşilay tarafından hayata geçirildi. Proje kapsamında, Türkiye genelindeki bağımlılık alanında çalışan STK’ların haritalandırılması yapılacak. Yeşilay’ın bilimsel temellere dayalı çalışmalarının benimsenmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik deneyimi; kapasite geliştirme eğitim modülleri oluşturma, ihtiyaç analizleri ve raporlama faaliyetleri ile öncelikli bir model oluşturarak diğer sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılması sağlanacak.  STK’ların bağımlılık alanındaki bütüncül kapasite gelişimini sağlamak amacı ile gerçekleştirilecek proje ile bu alanda yetkinlikler geliştirmelerinin sağlanması, ilgili kurum, kuruluş ve kişiler ile iş birliği içerisinde, proje geliştirme ve uygulama kapasitelerinin artırılması ve yerelde yayılımın sağlanması hedefleniyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu