Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

YİH’te bir ilk daha

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yeniliklere bir yenisi daha eklendi. Görevini yapmayan, fonksiyonlarını yitirmiş ve yüksek tansiyona sebep olan böbrek tanısıyla, 77 yaşındaki hasta H.Ö.’nün sol böbreği, “LaparoskopikNefrektomi” adı verilen kapalı ameliyat yöntemiyle alındı.
3. GÜN TABURCU EDİLDİ
Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Kliniği’nden; Op.Dr. Ahmet Murat Bayraktar ve Op.Dr. Emrah Topbaş, başarılı bir ameliyat sonrası hastanın 3. gün şifayla taburcu edildiğini, bu gibi uygun vakalarda kapalı ameliyatlar ile ameliyat sonrası hastanede yatış ve gündelik hayata dönüş süresinin kısa olduğunu, bu durumun da hasta açısından ciddi avantajlar sağladığını kaydettiler.
AKÇA AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Yüksek İhtisas Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Başhekim Uzm. Dr. Tekin Akça, bu ameliyatın 2. Basamak sağlık kuruluşları olarak nitelendirilen hastanelerde ilklerden biri olduğunu ve başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu vesileyle, İhtisas Hastanesi’nde, “PerkütanNefrolitotomi” adı verilen böbrek taşlarının kapalı yöntemle alınması, “Radikal Prostatektomi ve Sistektomi” adı verilen Prostat Kanseri ve Mesane Kanseri ameliyatlarının da başarıyla uygulandığını dile getiren Akça; Yüksek İhtisas Hastanesi’nin, mevcut teknolojik imkanlara hızla uyum gösterdiğini ve yeni gelişmeleri de yakından takip ederek sürekli kendini güncelleyen dinamik yapısı sayesinde, hastalara sunulabilen hizmet çeşitliliği açısından 3. basamak sağlık kuruluşlarıyla rekabet eder hale geldiğini ifade etti.
REFERANS HASTANE HEDEFİ
Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş, üroloji uzmanları Op.Dr. Ahmet Murat Bayraktar ve Op.Dr. Emrah Topbaş başta olmak üzere tüm cerrahi ekibi kutladı. Başarılarının devamını dileyerek yenilikler konusunda bölgede başı çeken bir “Referans Hastane” hedefiyle durmaksızın ilerlediklerini kaydetti.
 

Başa dön tuşu