Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSağlık

Yüksek İhtisas’da ‘Öğrencilere Yemek Yok’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yüksek İhtisas’da ‘Öğrencilere Yemek Yok’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriGeçtiğimiz günlerde, “Öğrencileri aç bıraktılar” başlığıyla kamuoyuna duyurduğumuz haberle ilgili yeni gelişmeler yaşandığı iddia edildi. Yılbaşından itibaren yemek hakları ellerinden alınan öğrencilere yeni sözleşmeler hazırlandığı öğrenildi.‘HAKLARI ELLERİNDEN ALINDI’
Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeTip 1 sözleşmesini imzalayan 75 öğrenci, asgari ücretin üçte biri kadar maaş alıyor ve yemek haklarından yararlanabiliyor. Tip 2 sözleşmesini imzalayan 300 öğrenci ise maaş alamıyor ancak yemek, barınma ve kıyafetleri hastane tarafından karşılanıyordu. Bu uygulama yılbaşına kadar sürdü. Tip 1 sözleşmesini imzalayan 75 öğrenci maaş, yemek ve diğer uygulamalardan yararlanmaya devam ederken, geriye kalan 300 öğrencinin yemek hakları ellerinden alınmıştı.

‘SÖZLEŞMEYİ İMZALAMADILAR’
İddiaya göre belli kotada yemek verebilecek olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği okullara yeni sözleşme önerdi. Bu sözleşme de yılbaşından itibaren devreye girdi. Yine iddiaya göre öğrencilerin yeni sözleşmeyi imzalamadıkları ve yemek verilmeyen bu öğrencilerin kendi imkanlarıyla ihtiyaçlarını giderdikleri öne sürüldü.  Öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi noktasında, hem öğrencilerin hem de öğrenci velilerinin BİMER’e şikayette bulundukları öğrenildi.

‘İMZALAMAYAN BAŞANININ ÇARESİNE BAKSIN…’
Öğrenciler durum karşısında çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde; “ “Sözleşmemizde yemek, barınma ve kıyafet hastane tarafından karşılanacak yazıyor ama biz kıyafetlerimizi bile kendimiz aldık. Yemek yiyemiyoruz ve aç karnına çalışıyoruz. Kalan yemekleri bile vermiyorlar. Bizi kendi alanımız dışında çalıştırıyorlar. Sigara almaya, çay getirmeye, hizmetli ve hastabakıcı işlerini yapmaya zorluyorlar.  Okul idarecilerimiz ile görüşüp, ‘Şartlar bunlar, yeni sözleşme imzalanacak, imzalamayanlar başının çaresine baksın’ demişler. Biz para istemiyoruz. Karnımızı doyurup, gelecem meslek hayatımıza fayda sağlayacak görevleri yapmayı istiyoruz” şeklinde paylaşımlarda bulunmuşlardı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu