Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

184 milyon uyuşturucu bağımlısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

‘1-7 Mart Yeşilay Haftası’ kapsamında Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, açıklamalarda bulundu. Boyabatlı yaptığı açıklamada, “Dünyada yaklaşık 184 milyon kişi uyuşturucu bağımlısıdır” dedi.

 

8,5 MİLYAR DOLAR HARCANIYOR

Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mustafa Boyabatlı ‘1-7 Mart Yeşilay Haftası’ ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında “Bağımlılık yaptığı bilinen bu maddelerin mevcut zararlarını topluma anlatmak ve bu alışkanlıklardan uzak durmanın yollarını göstermek için her yıl Mart ayının ilk haftasının Yeşilay Haftası olarak belirlendiği ve çeşitli ekinlikler düzenlendiğini belirtti. Madde bağımlılığına başlama yaşı sigara için 10, alkol için 11, uyuşturucu için 12`dir. Dünyada yaklaşık 184 milyon kişi uyuşturucu bağımlısıdır. Cinayet, boşanma, hırsızlık, intihar, trafik kazaları gibi olayların yüzde 80 sebebi alkoldür. Türkiye sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi için her yıl 8,5 milyar dolar harcamaktadır” şeklinde konuştu.

 

POLİKLİNİĞE BAŞVURABİLİRLER

Boyabatlı, “Ülkemizde her yıl 200 bin kişi, dünyada her 13 saniyede 1 kişi sigara sebebiyle ölmektedir.” “4207 sayılı yasayla beraber getirilen bir takım kısıtlamalar, sigara tüketim oranlarında azalma ve kapalı ortamların hava kalitesinde belirgin iyileşmeler sağlamıştır. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı`nın Alo 171 numaralı Sigarayı Bırakma Danışma Hattı`nı arayabilir. İlimizde ise Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Psikiyatri polikliniğine başvurabilirler” ifadelerine yer verdi.

 

OLUMSUZ ETKİLERİ VAR

Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının insan sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkisi olduğunu vurgulayan Boyabatlı, özellikle ağız, yutak, gırtlak, yemek borusu, mesane, böbrek, pankreas ve mide kanserleri, lösemi, karaciğer harabiyeti, ülser, siroz ve felç gibi birçok hastalığın sebebinin sigara ve alkol kullanımı olduğu erkeklerde en çok görülen kanser türünün akciğer kanseri, kadınlarda ise en çok görünen kanserin ise meme kanseri olduğunu belirtti. İyi bir eğitim, düzenli bir aile ortamı ve toplum yapısının, madde bağımlılığı ve alkolle mücadelede yol almada yardımcı olacağını ifade eden Boyabatlı, uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavisinin zaman ve sabır istediğini, tedavi altına alınan kişilerin tedaviyi kendilerinin istemesi ve kararlı olması gerektiğini belirtti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x