Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Avukatlık kanunu biran evvel çıkartılmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Kırıkkale Barosu avukatlar onuruna yemek verdi. Mersan Congresium’da verilen yemekte konuşan Kırıkkale Barosu Başkanı Erol Çakır, Avukatlık kanunun biran önce çıkartılması gerektiğini söyledi.

GENİŞ KATILIM

5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla Kırıkkale Barosu’nun ev sahipliğinde Mersan Congresium’da akşam yemeği düzenlendi. Geleneksel hale getirilen yemeğe, Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğ Geneler Selami Arslan, Belediye Başkan Vekili Vedat Genç, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, 2. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Eray Temizkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, avukatlar ve eşleri katıldı.

YENİ DÜZENLEMELER YAPILMALI

Programın açılış konuşması Kırıkkale Baro Başkanı Av. Erol Çakır tarafından yapıldı. Yemeğe katılan katılımcılara ve meslektaşlarına teşekkür eden Başkan Çakır, günümüze uygun yeni düzenlemeler yapılarak Avukatlık Kanunu’nun bir an önce çıkarılması gerektiğine değindi. Programında bir konuşma yapan Vali Haktankaçmaz ise, “ Günümüzde hak, adalet, savunma, birinin hakkının birinden alınıp diğerine teslim edilmesi; neredeyse bütün dinlerde, medeniyetlerde, milletlerde üzerinde ittifak edilen, tartışmasız bir şekilde kabul edilen en kutsal değerlerden birisi. Devletler, milletler adaletle kurulur, adaletle devam eder. Tabi bu hususun yerine getirilmesinde yargı yapılanması içerisinde Hâkimlerimizle, Savcılarımızla birlikte Avukatlık müessesi de çok önemli” dedi. Konuşmaların ardından Avukatlar Günü kutlama programı, müzik dinletisi ile devam etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x