Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Boş zamanlarında sanat öğreniyorlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Üniversite ve lise öğrencileri, boş zamanlarını Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi’ndeki Türk İslam Sanatları Atölyesi’nde açılan kursta çini, tezhip ve ebru öğrenerek geçiriyor.

 

Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi’ndeki Türk İslam Sanatları Atölyesi’nde açılan kursa katılan Kırıkkale Üniversitesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri, aldıkları uygulamalı eğitimle duygu ve düşüncelerini sabırla yazıya ve resme dönüştürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tezhip eğitimcisi Kamile Coşkun, yaptığı açıklamada, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek için uğraş verdikleri çini, tezhip ve ebru sanatından büyük keyif aldıklarını söyledi.

 

HEP BİRLİKTE ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

İki ay önce açtıkları kursa gelen öğrencilerde önemli becerilerin geliştiğini anlatan Coşkun, ‘Geleneksel Türk İslam Sanatları Atölyemizde üniversite ve lisede okuyan arkadaşlarımız boşta kaldıkları zamanı değerlendirmek adına burada tezhip, çini ve ebru çalışmaları yapıyor. Öğrenciler zamanlarını daha verimli ve güzel geçirme ve gelecekteki eğitimlerine farklı bir yönde katkı sağlamak adına buradalar. Onlara geçmişten geleceğe geleneksel sanatlarımızı anlatmak ve tanıtmak için hep birlikte elimizden geleni yapıyoruz.’ diye konuştu.

 

BİZİ OLDUKÇA MEMNUN EDİYOR

Her sanatsal çalışmada manevi değerlere öncelik tanımaya çalıştıklarını anlatan Coşkun, şunları kaydetti: ‘Kursta eğitim gören öğrencilerimizin her biri ülkemizin farklı yörelerinden. Öğrenilen sanatlar bu yöreye ait değil. Osmanlı’dan günümüze gelen sanatlardır. Ebru, minyatür, tezhip Selçuklu’dan bu yana hayatımızda var. Fakat çini, doğuşuyla, ilerleyişiyle Kütahya yöresine ait ama burada bütün sanatlar Türkiye adına, gelecek adına yapılıyor. Farklı yörelerden arkadaşlarımız, bir kültür birlikteliği içerisinde bu sanatları öğrenmeye çalışıyor. Elde ettiğimiz sonuçlar bizi oldukça memnun ediyor.’

 

KEYİF VERİCİ VE GÖRSELLİĞİ OLAN ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR

Coşkun, bütün gençlere bu sanatları tavsiye ederek, ‘Geleneksel İslami sanatlar, zihni dinlendiriyor, ruh halinizi düzeltiyor. Boş zamanlarınızda güzel bir aktivite oluyor. Asla yorucu değil. İçine girdikçe ve tanıdıkça hepsini ayrı ayrı çok seviyorsunuz. Hepsi zaman ve emek istiyor. Yetenek de aramıyoruz. Çünkü bu sanatlar çalışılarak öğreniliyor. Asla yeteneğe bakmıyor.’ ifadelerini kullandı. İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ferzan Didar Yazar da kursa başlamadan önce çok sinirli olduğunu belirterek, kursta ebru ve diğer sanatlarla uğraştığı dönemlerde kendisinde bir rahatlama ve sakinleşme olduğunu söyledi. Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Mahmut Demir de boş zamanlarını daha iyi değerlendirmek amacıyla arkadaşlarının tavsiyesi üzerine kursa başladığını ve sabırla öğrendiği çini sanatıyla hoş, keyif verici ve görselliği olan eserler ortaya çıkardığını kaydetti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x