Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Bozkır Issız, Türküler Yetim Kaldı!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırşehir’de doğan ve büyüyen, 2 yılını Kırıkkale’de geçiren, Annesi Keskinli olan ve tüm dünyada saygı ile karşılanan Neşet Ertaş ölüm yıl döneminde anılmadı.
GARİP BIRAKTIK NEŞETİ
25 Eylül 2012’de hayata gözlerini yuman ve Kırıkkale’de izleri yaşayan, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı unutuldu. Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü tarafından ölüm yıldönümünün bir gün sonrasında basın bildirisi ile anılan Neşet Ertaş’a Kırıkkale olarak saygısızlık yaptık. İl Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “2005 Yılında Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Ustalar Topluluğunun oluşumunda büyük katkıları olan usta sanatçının eserleri topluluğumuz tarafından yılın belli dönemlerinde Kültür Merkezinde icra edilmektedir.” İfadeleri kullanılırken, ölümünün 4. Yılında program yapılmaması tepki topladı.
ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE NEDEN YOK?
Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ustalar topluluğu tarafından Neşet Ertaş’ın yılın belli dönemlerinde anıldığı ifade edilirken, ölüm yıl dönümünde neden anılmadığı merak konusu oldu. Yerel Sanatçılar duruma tepki gösterirken “Biz her şeyimizi Neşet Ertaş’tan öğrendik. Sanata verdiğimiz değeri ondan aldık. Onun türküleri ile bağlama öğrendik, onun çıkışları ile türkü söylemeye çalıştık. Beklerdik ki, bir program olsun, bizler Neşet Ertaş türküleri söyleyelim. Para mı istiyoruz? Elbette hayır! Neşet Ertaş’ın adının geçmesi bizim için her şeyden önemlidir. Maalesef kültürel değerlerimize, türkülerimize sahip çıkmıyoruz” ifadelerini kullandılar.
KÜLTÜRE HİZMET EDEN ECDADI UNUTUYORUZ
Kültür Müdürlüğü Neşet Ertaş’ı anma programı hangi sebeplerden dolayı yapılmadı? Yayınlanan bildiri neden ölüm yıl dönümünden bir gün sonra yayınlandı? Hafta sonu olması geçerli bir neden midir? Daha önce gündeme getirdiğimiz “Güzel Sanatlar Lisesi Neşet Ertaş Lisesi olsun” isteğini neden dikkate almadınız? Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan gibi orta Anadolu türkü geleneğinin usta sanatçıların Kültür Müdürlüğü tarafından neden tanıtımı yapılmıyor? TBMM tarafından verilen üstün hizmet madalyasını “Kültüre Hizmet eden ecdadı” için alan Neşet Ertaş için program yapılacak mı?

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x