Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

DEMİR GÖREVE

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

FETÖ ihraçları kapsamında görevden ihraç edilen Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir’in kardeşi Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüdaverdi Demir, Başbakanlık kararnamesi ile görevine iade edildi.

FETÖ İZİNE RASTLANMADI

672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edilen 50 Bin kamu personelinden biri olan ve Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir’in kardeşi olması nedeniyle büyük şaşkınlığa neden olan Hüdaverdi Demir Başbakanlık Kararnamesi ile görevine iade edildi. Hüdaverdi Demir Başbakanlığa yaptığı itiraz sonrasında görevine döneceğinden emin olduğunu çünkü FETÖ ile bu zamana kadar hiçbir bağı olmadığını beyan etmişti. Başbakanlık tarafından yapılan incelemede Demir’in FETÖ bağı olduğuna dair en ufak bir bulgu tespit edilemediği ve görevine iade edildiği öğrenildi. İç İşleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığında FETÖcü olduğuna dair en ufak bir kayıt bulunmayan Demir’in görevine dönmesi Mehmet Demir cephesinde sevince neden oldu.

SİYASİ ÇEKİŞME Mİ?

Kurulduğu günden bu güne Ak Partide siyaset yapan ve çeşitli görevlerde bulunan halen Milletvekilliği yapan Mehmet Demir’in kardeşi Hüdaverdi Demir’in göreve dönmesi Demir cephesinde sevinçle karşılandı. İhraç kararından bu yana Demir’in çevresinde bulunanlar, bunun siyasi bir tuzak olduğunu ve Hüdaverdi Demir’in FETÖ bağı olmadığını savunurken, Başbakanlığın kararı ile göreve dönmesi ile haklı çıktılar. 2001 yılından bu yana sallantılı bir siyasi hayatı olan ve her dönemin en etkili isimlerinin en başında gelen Mehmet Demir’in kardeşinin ihraç edilmesi ve haklılığının tespit edilerek göreve iade edilmesi Demir’le yine uğraşıldığının sinyallerini verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x