Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilere yemek verildi.

 

KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Kırıkkale Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce şehit aileleri ve gazilere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yemek programı düzenlendi. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, polisevindeki yemek programına katılan şehit aileleri ve gazilerin masalarına giderek bir süre sohbet etti. Programda Kur’an-ı Kerim okundu şehitler için dua edildi.

 

MİLLETİN EVLATLARI ABDESTİNİ

ALARAK SOKAĞA ÇIKTI

Vali Haktankaçmaz, burada yaptığı açıklamada, hain kalkışmanın birinci yılının ardından anma programları düzenlediklerini söyledi.15 Temmuz “kabus gecesi”nde ülkenin kahraman evlatlarının şehit ve gazi olduğunu ifade eden Vali Haktankaçmaz, şöyle konuştu: “Bu millet kendisine hizmet edeni unutmadı, unutmaz. Hele de vatanı için kendisini feda edenleri ve hayatını feda etmeyi göze alan gazileri hiç unutmaz. Çanakkale Savaşı’nda, Sarıkamış’ta, Yemen’de şehit ve gazi olanları unutmadığı gibi 15 Temmuz gecesinde olanları da unutmaz. Kahramanlıkların, cesaretin doruğa çıktığı günlerden, gecelerden bir gündü. O gece sadece vatan, millet ve bayrak sevgisinden başka bir şey düşünmeden hiçbir çıkar gözetmeden Türkiye’nin dört bir yanında bütün milletin evlatları abdestini alarak sokağa çıktı. Sadece vatan, bayrak ve milletin geleceği için. Bunlardan kimisine şehadetlik mertebesi kimisine de gazilik nasip oldu. Onlar bu milletin kalbinde yerini aldı. Allah’tan bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Allah bir kere daha böyle günler geceler yaşatmasın.”

 

ANADOLU TOPRAĞI SIRADAN

BİR TOPRAK PARÇASI DEĞİLDİR

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ise 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin eşi görülmemiş bir şekilde hain bir saldırıya maruz kaldığını ifade etti. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı alçaklığı FETÖ mensupları ve destekçilerinin yaptığını vurgulayan Uğurlu, “Anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir. Anaların dualarıyla harcı kuvvetlendirilmiş kadim bir devlettir. O hain gecede bu yüce millet elinde silah olmadan ölümü pahasına demokrasi ve vatanını korumak için darbecilerin karşısına çıktı. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet gazilerimize de şifalar diliyorum.” diye konuştu. Yemek programına, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve diğer yetkililer katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x