Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Demokrasiye sahip çıkmalıyız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda diktatörlüğe karşı çıkmak için ‘Hayır’ diyeceklerini söyledi

 

REFERANDUMDA HAYIR DİYORUZ

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, Tüm Emekli Sen Şube Başkanı Yüksel Doğan, CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Alevi ve Kültür Derneği Şube Başkanı Hüseyin Güney, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yüksel Özbey ve üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek anayasa değişiklik oylaması ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

 

TOPLUMSAL SÖZLEŞME DEĞİL

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, tek adam diktatörlüğüne hayır demek için Pazar günü sandıklara gideceklerini söyledi. Şahin “Anayasalar, toplumsal değişim taleplerine cevap verdikleri, ülkenin birikmiş ve yakıcı sorunlarına cevap ürettikleri, mümkün olan en geniş rıza ve mutabakata dayandırıldıkları ölçüde “Toplumsal Sözleşme” karakteri taşıyabilirler. Bu anayasa değişiklik teklifi “toplumsal sözleşme” değil, bir dayatmadır. Bunun için referandumda “hayır” diyoruz!” dedi.

 

REJİM TÜMDEN DEĞİŞECEK

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Bu anayasa değişiklik teklifi, görünüşte on sekiz maddeden ibaret olsa bile, aslında anayasanın tamamının, rejimin ve yönetsel modelin esastan değiştirilmesi demek. Cumhurbaşkanı’nın parti genel başkanı olması,  Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen isimlerin milletvekili olması, Cumhurbaşkanı’nın meclisi Feshetme yetkisinin bulunması,   Cumhurbaşkanı’nın tek başına kararname çıkarması, Bakanların Cumhurbaşkanı tarafından seçilmişler değil, atanmışlar arasından belirlenmesi, kuvvetler ayrılığının yerine, katıksız bir kuvvetler birliğinin olması,  Kısacası gücü ve iktidarı alabildiğine merkezileştirmek ve “TEK EL”leştirmek demek. Türkiye’nin yüz yılı aşkın demokratik birikimine, parlamenter sistemine ağır ve öldürücü bir darbe vurmayı hedeflemek demek.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x