Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Enerjisa arızaları giderdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gazetemizin “Bıktırdın Enerjisa” başlığıyla yayınladığı habere Başkent Elektrik Dağıtım’dan cevap geldi. Yazılı açıklamada haberimize konu olan noktalarda arızaların giderildiği yer aldı.
 
Açıklama geldi
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan yazılı bilgilendirme açıklamasında şu bilgilere yer verildi; “Öncelikle belirtmek isteriz ki, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ( EPDK ) tarafından yayınlanan Aydınlatma Yönetmeliği “Genel aydınlatma yükümlülüğü” başlıklı 5. maddesi uyarınca; Dağıtım şirketi; dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar ve özelleştirilmiş erişme kontrollü karayolları hariç, kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan, kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçidi aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. Bu sorumluluk, imar planlarında bulvar, cadde veya çıkmaz sokaklar dahil, sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsar. Halkın ücretsiz kullanımına açık ve kamuya ait park, bahçe,  yürüyüş yolu, tarihi ve ören yerlerinin aydınlatılması ile alt geçit ve trafik sinyalizasyonu için gerekli sistemlerin tesisi ve işletilmesi ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına aittir.
 
Arızaya müdahale oranı yüzde 94
Şirketimiz faaliyet bölgesinde bulunan aydınlatma ekipmanlarının bakımlarını ve tespit edilen arızaların giderimini, periyodik olarak yapılan bakım-onarım çalışmaları yoluyla gerçekleştirmektedir. Kırıkkale bölgesinde 2014 yılı içerisinde aydınlatma arızalarının %88’i 15 gün içerisinde olmak üzere meydana gelen arızalara müdahale oranımız 2014 yılı içerisinde %94 olarak sonuçlanmıştır.
 
Müdahale ve onarım yapılıyor
Periyodik bakımların haricinde, müşterilerimizden gelen bildirimler de anında değerlendirilerek ekiplerimize iletilmekte ve belirli bir plan dahilinde müdahale edilmektedir. Haberinize konu olan Ağabey Pehlivanlı Bulvarında bulunan 3 armatürün, Devlet Hastanesi önündeki Sağlık Caddesinde bulunan 4 adet armatürün, Yaşardoğu Caddesinde bulunan 9 adet armatürün muhtelif olarak yanmadığı tespit edilip, arızaları giderilerek yanar duruma getirilmiştir. Bu noktada, müşterilerimizin, münferit oluşan bu tür arızaları Alo 186 Çağrı Merkezimize zamanında bildirdiklerinde, arızalara ekiplerimizce gerekli müdahalelerin ve onarımların yapıldığını belirtmek isteriz”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
26 Temmuz 2014 21:14

bazı yerlerde sokak lambaları sabahları 1 saat fazladan yanıyor.

Başa dön tuşu