Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSpor

Engelleri aşıp şampiyon oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Engelleri aşıp şampiyon oldu

Bedensel Engelli Milli Halterci Üzeyir Karakoç, kilo vermek için başladığı halterde Türkiye şampiyonu olarak dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

 

GAYRETLERİNE DEVAM EDİYOR

Kırıkkale’de yaşayan Bedensel Engelli Milli Halterci Üzeyir Karakoç, Meksika’da düzenlenecek Bedensel Engelli Dünya Halter Şampiyonası için çalışmalarına devam ediyor. Karakoç en son şubat ayında Türkiye şampiyonu olarak Kırıkkalelileri sevindirdi ve başarılarına yenisini eklemek için gayretlerine devam ediyor. 19 yaşındaki doğuştan bedensel engelli milli halterci spora üç sene önce başladığını ifade etti. Üzeyir Karakoç, “Haltere 16 yaşında başladım, o zaman çok kiloluydum.

 

CEMAL HOCA İLE TANIŞTIM

Kilo vermek için bu sporu yapmaya başladım, daha sonra tesadüf eseri fizik tedavi gördüğüm hastanedeki çalışanların tavsiyesi üzerine Kırıkkale’deki yarışmalara katıldım. Yarışmalarda Cemal Hoca ile tanıştım. Onunla çalışmalarımı sürdürerek Türkiye şampiyonluğunu elde ettim. Şimdi ise Meksika’daki düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanıyorum, son 4 aydır Adana’da kampta idik deprem sebebiyle ertelenmesi üzerine tekrar Kırıkkale’ye döndüm. Hedefim orada şampiyonluk elde etmek. Ben bu başarıyı azmime bağlıyorum, eğer vazgeçmezseniz başarıyı de elde edersiniz” dedi.

 

ÜZEYİR’İ YARIŞMADA FARK ETTİM

Üzeyir’in antrenörü Cemal Boyacı Kırıkkale’de halter adına pek çok başarı elde ettiklerini dile getirdi. Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nde halter antrenörlüğü yapan ve emekli olduktan sonra bedensel engelli haltercileri çalıştıran Boyacı, “7 senedir bedensel engelli sporcularla çalışıyorum. Üzeyir’i düzenlenen yarışmada fark ettim, kendisinde yetenek vardı. Sonrasında çalışmalarımızı sürdürdük ve başarı elde ettik. Burada engelli sporcular olarak çok samimi bir ortamımız var, bizim burada çalışmamıza olanak sağlayan Valimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x