Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Havalara dikkat!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte bahar alerjileri de ilk belirtilerini göstermeye başladı. Uzmanlar, ilkbahar aylarında sıkça rastlanan polen alerjisine karşı tedbirinizi alın çağrısı yapıyor.

 

ÇOK DİKKATLİ OLUN

İlkbahar ve alerji deyince akla ilk olarak “polen alerjisi” gelir. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında çok sık rastlanan polen alerjisi vakalarına karşı uyarıda bulunan uzmanlar, alerjisi olanların özellikle bu aylarda çok dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Uzmanlar, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında havaların ısınmaya başlamasıyla ortaya çıkan ve havaya yayılan polenler, alerjisi olan kişilerde, burun kaşınması, hapşırma, gözlerde kızarıklık ve sulanma gibi rahatsızlıklara neden olabileceğini ifade etti.

 

HASTANEYE GİTMEYİ UNUTMAYIN

Bahar aylarında sizi nezle gibi hissettiren rahatsızlığa Bahar Alerjisi denildiğini belirten uzmanlar, Bahar Alerjisinin kendini öksürük, nefes sıkışması ve astım gibi belirtilerle de kendini gösterebileceğine dikkat çekti. Havaların ısınmaya başlaması üzerinde ağaçların salgıladıkları polenlerin alerjine neden olduğunu dile getiren uzmanlar, bu belirtileri yaşayan kişilerin muhakkak hastaneye giderek tedavi olması gerektiğini söyledi.

 

“ÇOCUKLARI DAHA ÇOK ETKİLİYOR”

Bahar Alerjisi’nin çocuklar daha farkı etkileyebileceğini kaydeden Uzmanlar, alerjinin burun tıkanıklığı yaratması nedeniyle gece uygusunu rahat alamayan miniklerin okuldaki başarılarının dahi olumsuz etkilenebileceğini söyledi. Bahar Alerjisi’ne yakalanan çocukların kokulara karşı hassasiyetinin arttığına dikkat çeken Uzmanlar, bu rahatsızlığın göz, burun ve akciğerde hasara neden olabileceğini belirterek, “Bahar Alerjisi olan çocuklarınızın çamaşırlarını kokusuz ve parfümsüz deterjanla yıkayın.” uyarısında bulundu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x