Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KARAKTERSİZLİK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Merkezinde Osman Tiryaki Caddesinde meydana gelen olay vatandaşları çileden çıkarttı. Çocuğunun yanında kadını döven şahıs kayıplara karıştı.

Kırıkkale Yenidoğan Mahallesi Osman Tiryaki caddesinde 35 – 40 yaşlarında olan erkek ve bayan caddede yürürken aralarında nasıl bir konuşmadan dolayı tartışmaya başladılar. Bir iş merkezinin giriş boşluğuna kadını çeken şahıs kadını yumruklamaya başlar. Kadının çığlığına çevredeki esnaflar yetişmesiyle kadının belki de hayatını kurtardılar.  Sokak ortasında kadına şiddet uygulayan karaktersiz şahıs vatandaşların müdahalesinden sonra kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

Aşırı bir şekilde şiddet gören kadın gözlerindeki şiş ve morluğun yanı sıra vücuduna aldığı darbelerden dolayı bitkin halde bulan esnaflar, kadına yardım ederek elini yüzünü yıkayıp polis çağırdılar. Olay yerine gelen polis ekipleri kadını sakinleştirdikten sonra ifadesini almak üzere  karakola götürdü.

Türkiye’de ulusal, yerel ve internet basınına yansıyan haberlerden derlenerek ortaya koyduğu verilerde kadına yönelik şiddette 2008 yılından bu yana her sene artış gözlendi.  Türkiye’de 2008’de 66 kadın,  2009’da 121 kadın, 2010’da 200 kadın, 2011’de 125 kadın, 2012 de 141 kadın, 2013’te 227 kadın, 2014’te 286 kadın, 2015’te de 289 kadın, 2016’nın ilk iki ayında 11 kadın hayatını kaybetti.

Kadına yönelik şiddet haberlerinin aktarılma biçimi, dili ve hedef kitlesi göz önünde bulundurulduğunda yapılan haberde habercilik ilkesi gereği şahısların ismini haberimizde vermiyoruz.

“Ölümle sonuçlanan kadına şiddet vakalarının en ince detayına kadar işlemek toplumun olayları basitleştirmiş gibi servisi de etik olmamakta.

İnsanlık onuruna zarar vermesi bakımından bir insan hakkı ihlali olarak  kabul edilen kadına şiddet vakalarının hemen her gün haber manşetlerinde ve sosyal medyada mağduru hedef alarak normalleştirilmesi, bu vakaların hayatın rutini haline gelme duygusu ve medya gibi iletişim araçlarının şiddet vakalarını takibi önemli olduğu kadar, bu vakaların veriliş biçimini de sorgulayarak sorumlu bir habercilik anlayışıyla hareket etmesi gerekmektedir.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x