Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kavunda hibrit tohum dönemi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Delice İlçesi Alcılı Köyünde yaklaşık 10 dekarlık alanda F1 Hibrid (Melez) tohumla kavun yetiştirilmeye başlandı.
 
Tarlada inceleme
İlçe müdürlüğü teknik elamanları Ziraat Mühendisleri Şenol Erkol, Asiye Han ve Derya Dursun F1 kavun çeşitlerinin kullanılarak yetiştiricilik yapılması planlanan tarlayı gezdiler. Yapılan incelemede kavunların çok iyi gelişim gösterdiği gözlemlendi. Kavunların hastalıklara mukavemeti çok iyi, olgunlaşma süresi orta erkenci, ortalama meyve ağırlığı 2–3  kg., örtü altı ve açıkta yetiştirmeye uygun olduğu ve nakliyeye ve depolamaya uygun çeşitler olduğu bildirildi.
 
Delice ve Sulakyurt’ta yaygın
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş,  Kırıkkale’de yaklaşık olarak 10 bin dekar alanda kavun ve 5 bin dekar alanda karpuz yetiştiriciliği yapılmakta ve dekara 1,5-2 ton arası verim alınmakta olduğunu ifade ederek, “Delice ve Sulakyurt ilçelerimizde kavun yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır. Delice ilçemizde her yıl kavun karpuz ve üzüm festivali düzenlenmektedir” dedi.
 
Demonstrasyon çalışmaları yürütülüyor
Kırbaş; Delice ve Sulakyurt ilçelerinde yetiştiriciliği yapılan kavun karpuz ekimini yaygınlaştırmak, pazar taleplerini de dikkate alarak üretici kazancını arttırmak için demonstrasyon çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Demonstrasyonlarda seçilen bitkinin o bölgenin toprak ve iklimine uyup uymaması sulama durumu ve sosyolojik durumu gözetilerek bölgesel kalkınma modeli oluşturacak şekilde çalışma yürüttüklerini söyleyen Kırbaş, bu çalışmaların sonuçlarını en iyi şekilde almak istediklerini sözlerine ekledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
31 Temmuz 2014 22:14

KENDİ TOHUMUMUZUN SUYUMU ÇIKTI.

Başa dön tuşu