Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İş kazalarında yüzde 40 azalma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İş kazalarında yüzde 40 azalma

Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Arif Ay, ülkemizde son 14 yıllık dönemde ölümlü iş kazası oranında yaklaşık yüzde 40 azalma meydana geldiğini söyledi.

 

İŞ KAZALARINDA YÜZDE 40 AZALDI

İl Müdürü Arif Ay, iş sağlığı ve güvenliği hakkında açıklamalarda bulundu. Ülkemizde son 14 yıllık dönemde ölümlü iş kazası oranında yaklaşık yüzde 40 azalma meydana geldiğini söyleyen Müdür Ay, “Bu, bizim iyi yolda olduğumuzu göstermektedir ama yeterli değil. İstihdam seferberliğinde ikinci dönem 13 Mayıs’ta iş sağlığı ve güvenliği üzerine başladı. İş sağlığı ve güvenliğindeki hedefimiz sıfır iş kazasıdır”

 

TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR

Modern iş sağlığı ve güvenliği yaklaşımında önleyici ve sürekli iyileştirmeye odaklı bir yapılanma söz konusu olduğunu dile getiren Ay, “ Bu anlayışı hayata geçirmek için öne çıkan ve vazgeçilmez olan husus ise güvenlik kültürüdür. Bu kapsamda Can kayıpları sonucu büyük acılar çekilen, İş ve Meslek Danışmanlarımızca iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışan işçi ve işverenlerimizi bilgilendirme toplantılarımız ve işyeri ziyaretlerimiz bütün hızıyla devam ediyor”

 

BÜYÜK AŞAMALAR KAYDEDECEĞİZ

İl Müdürü Ay İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun yaşam biçimi haline getirilir ve bunun eğitimine okul öncesi programdan itibaren başlanırsa, Türkiye’nin bu konuda çok büyük aşama kaydedeceğini vurgulayarak, çocuklara, gençlere ve çalışanlara sağlık ve güvenlikle ilgili tavır ve davranışlar öğretilecek kültür geliştirilmesinin sağlanacağını anlattı.

 

İŞÇİLERİMİZ RİAYET ETMELİ

Ancak kazaları önlemenin bedel ödemekten daha ucuz olduğunu belirten Müdür Ay, özellikle çok riskli işlerde bundan sonra denetimlerin ve bilgilendirme eğitimlerin sıklaştırılacağını, havanın ısınması ile birlikte hızlanan inşaat sektöründe iş kazalarının önlenmesi için iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına hem işveren, hem de işçilerimizin riayet etmelerinin önemini belirtti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x