Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Keskin’de çiftçilerin yüzü gülüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Kaymakamı Muammer Köken, hasat sezonunun iyi geçtiğini ve hububatın çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

 

TÜCCARLARIMIZA HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

Yağışların çiftçilerin imdadına son anda yetiştiğine dikkat çeken Kaymakam Köken, buğdayda verimin iyi seviyede olduğunu, nohut ve mercimek üretiminde sürecin oldukça iyi ilerlediğini söyledi.  Hasat döneminin başlamasıyla birlikte üreticinin ve tüccarın yüzünün gülmeye başladığına dikkat çeken Köken “Tarımda bir yıllık emeğin, sabrın karşılığı bereketin ve bolluğun simgesi olan hasadın yapıldığı günlerdeyiz. Keskin’de biçerdöverler hasat için tarım arazilerine girmiş durumda ve alım yapıyorlar. Yağışların geç gelmesine rağmen ürünlerde fazla kaybın yaşanmaması üreticilerimizin yüzünü güldürüyor. Süreç istenilen seviyede ilerlerse Nohut ve mercimekte üreticinin yüzünü güldürecektir. 2017 hasat döneminin tüm çiftçilerimize ve tüccarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

ANIZ YAKAN GELECEĞİNİ YAKAR

Çiftçileri anız yakmamaları konusunda uyaran Kaymakam Köken “Hasat sonrası çiftçilerimizin bir sonraki sezona ekim hazırlığı yaparken anız yakmamaları konusunda uyarıyoruz. Çünkü anız yakarak toprağın yapısını bozmakla birlikte üzerindeki canlıları yok ettiklerini bilmeleri gerekir. Yanan sadece anız değil ülkemizin doğal zenginlikleri ve geleceğidir. Çiftçilerimizin bu konuda hassas davranmaları gerekmektedir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x