Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

KIRIKKALE CHPDEN AŞURE ETKİNLİĞİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 Kırıkkale CH Partisi İl Başkanlığı ve CHP İl Kadın Kolları Başkanlığının ortak aşure etkinliğini parti binasında düzenlediler.

Kırıkkale CHP İl Başkanı Ahmet Önal ile İl kadın Kolları Başkanı Aykut Güllü  Kırıkkale halkına gerekse üyelerine   parti il binasında aşure dağıttılar.

Davete çok sayıda katılımcılar olurken gençlerin bu davete daha çok icabet ettiği de  gözden kaçmadı.

Kırıkkale CH Parti İl başkanı Ahmet Önal’ın  yaptığı açıklamada “Hicri takvime göre yılın birinci ayı olan Muharrem Arapça bir kelimedir. Kelime kökü olarak ‘haram’dan türemiş bir kelimedir. Sözcük karşılığı ise; haram olan, yasaklanan anlamına gelmektedir. Araplar İslam öncesi dönemde (cahiliye döneminde) dahi, kabile yaşantısının bencilliklerinden kaçınarak, Arabi ilk ay olan “muharrem” ayında birbirlerine savaş açmak gibi “yasaklanan” fiillerden kaçınır ve uzaklaşırlarmış.” Dedi.

Aşure  günü ise Muharrem ayının onuncu günü münasebeti ile . İslam inancında bu günde birçok önemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu güne kıymet atfedilir. Aşure’nın Arapça’da 10 manasına gelen ‘aşara’ kelimesinden türemiştir. Sözcüğün Sâmi diller arasında ortak olduğu düşünülmektedir. Aşure, Musevilik inancında da Büyük Kefaret Gün olarak kullanılmıştır. CHP olarak ta her Muharrem ayında olduğu gibi bu yılda bizde Patimizde aşuremizi dağıttık, Allah kabul etsin ‘’açıklamalarında bulundu.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x