Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Köye dönüş hızlanıyor mu?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KESKİN İLÇESİNDE VERGİ DIŞI GELİRDE BÜYÜK ARTIŞ

Köye dönüş hızlanıyor mu?

Keskin ilçesinde hazine arazilerinin satışı ve değerlendirilme toplantısı yapıldı. 42 adet tarım arazisinin satışı gerçekleşen Keskin ilçesinde 2017 yılında vergi dışı gelirin 530 bin 455 TL olduğu bildirildi. Diğer taraftan ilçeye bağlı köylerde 39 adet ev yeri ve arsa satışı gerçekleştiği öğrenildi. Bir önceki yıla oranla köylerde yaşanan arsa satışı artışı köye geri dönüşü hızlandı mı? Sorusunu akıllara getirdi.

KÖY YERLEŞİM YERİ ALANLARI

Keskin Kaymakamı Muammer Köken başkanlığında ilçe sınırları içindeki hazine arazilerinin satışı ve değerlendirilmesi ile ilgili Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve ilçe Malmüdürü Vekili Mehmet Türkoğlu’nun katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıda durum değerlendirilmesi yapılırken, vergi dışı gelirlerin bir önceki yıla oranla büyük artış olduğu gözlendi. İlçe sınırları içinde kalan  hazine arazilerinin değerlendirilmesi,  yatırıma kazandırılması, köylerde bulunan tarım arazilerinin kullanıcılarına ve köy yerleşim alanlarında ev yeri arsa satışı işlemlerin görüşüldüğü toplantıda, işlemlere hız verildiği, bu kapsamda ilk etapta 42 adet tarım arazisi satışı gerçekleştirildiği bildirildi.

YAZLIK AMACIYLA ARSA TALEBİ

Müdür Türkoğlu “Hazineye Tarım arazisi satış geliri olarak 2016 yılında 20 bin 662 TL gelir sağlanırken,  2017 yılı sonu itibariyle 175 bin 696 TL’lik gelir sağlandığını ifade etti. Türkoğlu, ayrıca Köy yerleşim alanlarında ev yeri  ve arsa olarak da 39 adet taşınmazın ihale ile satıldığını, arsa satış gelirinin 2016 yılında 28 bin 411 TL iken, 2017 yılında 173 bin 839 TL olduğunu, Mal müdürlüğünün vergi dışı gelirlerinin 2017 yılında toplam 530 bin 455 TLolduğunu  belirtti. Kaymakam Köken,  İlçe içinde arsa talebinde çok sık karşılaştıklarını il dışından gelmek isteyen vatandaşların yazlık amacıyla özel parselasyon şeklinde arsa talebinin olduğunu, bu konuda arsa üretebilecek yatırımcılara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

HABER: MEHMET ERKOÇ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x