Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

KÜ Soma’ya uzandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi’nin organizesi ile yürütülen proje kapsamında olan, Mobil Gençlik Merkezi TIRı Manisa’nın Soma ilçesine geldi. Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan facianın ardından hayatını kaybeden madenci çocuklarına Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında ilçeye gelen Mobil Gençlik Merkezi TIR’da sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı gençler, kurulan stantlarda 1 gün boyunca çeşitli sportif faaliyetler yapma, müzik aletleri kullanma imkanı buldu.

44. gün

Cengiz Topel Meydanına kurulan mobil TIR’ın spor aletleriyle spor yapan gençler gönüllerince eğlendi. Yürütülen bu projenin Koordinatörü Can Gönültaş, yaptığı açıklamada; “1 Ağustos 2014 yılında Kırıkkale Üniversitesi’nden yola çıkarak, iki aylık Türkiye turuna başladık. Bugün 44.ü günümüzde Somadayız. Soma’da elim olaydan dolayı gençlere sosyal, dezavantajlı gençlere erişmek amacıyla bu mobil gençlik merkezini taşıyoruz. Amacımız sadece sade Soma değil tüm Türkiye’deki ilçe ve köylerde sosyal yönden, ekonomik yönden dezavantajlı gençlere ulaşmak.

Madde bağımlığının zararları anlatılıyor

TIR’ımız da sportif malzemeler mevcut. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi gibi bir çok etkinlik gibi bulunmakta ilçe meydanlarında belediyelerin tahsis ettiği alanlarda bu malzemeleri kuruyoruz. Bu çocukları gençlerin oynamasını sağlıyoruz. Bu sportif yönden değil, aynı zamanda sosyal yönden ve kültürel yönden de hitap ediyoruz. Karavanımızda onlara uyuşturucu ve sigara, aynı zamanda alkole yönelmemeleri gerektiği konusunda sunumlar, videolar, bakanlığın etkinliğinin neler olduğu bu tarz videolar izletiyoruz.

“Gençlik şurası düzenlenecek”

Aynı zamanda onları Türkiye’de ilk defa 1 Ekim tarihinde yapılacak Türkiye gönüllü gençlik şurasına davet edeceğiz. Kırk tane gencimiz Türkiye’de bir senelik gönüllü gençlik vizyonunu belirleyecekler. Burada Gençlik Şurası düzenlenecek. Buraya gönüllü olmak isteyen tüm gençlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Gerçekleşen bu etkinlikle ilgili yer tahsisi için, Soma Belediye Başkan yardımcısı Sabır Tuna, yapılan bu faaliyetin ilçede isabetli bir yer edindiğini, bir nebze de olsun yaşanan bu maden olayından sonra çocukların yüzlerinin gülmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, gerekse emeği geçen gönüllü öğrencilere teşekkür etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu