Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Minik öğrenciler kütüphane ile tanıştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ovacık Şehit Emrah Pekdoğan Anaokulu Minik Kalpler Sınıfı öğrencileri Kütüphaneyi tanımak amacıyla Kırıkkale İl Halk Kütüphanesine giderek o havayı teneffüs etme imkanı buldular.

 

HİKAYE KİTAPLARI DAĞITILDI

Kütüphane Haftası kapsamında Ovacık Şehit Emrah Pekdoğan Anaokulu Minik Kalpler Sınıfı öğrencilerine okumayı sevdirmek, kütüphaneyi tanımaları amacıyla Kırıkkale İl Halk Kütüphanesine ziyarette bulundular. Okul Müdürü Gülizar Balkaş ve Sınıf Öğretmeni Sümeyra Gül önderliğinde İl Halk kütüphanesinde hoşça bir vakit geçiren minik öğrencilere bilmece sorulurken, hikaye kitapları dağıtıldı. Öğretmen ve görevliler eşliğinde kütüphaneyi gezen minikler bir yandan kütüphaneyi tanırken, diğer taraftan kitaplar hakkında bilgi sahibi oldular.

 

KİTAP OKUMANIN FAYDALARI ANLATILDI

Gerçekleştirilen etkinliğin amacı hakkında bilgiler veren Okul Müdüresi Balkaş “Kütüphane haftası haftasında öncesinde sıkışıklığa meydan vermemek, öğrencilerimiz daha geniş bir zamanda kütüphaneyi tanımaları amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Miniklerimiz bir taraftan kütüphaneyi tanıdı ve güzel vakit geçirdiler. Merakla kütüphaneyi gezen öğrencilerimize kitap okumanın faydalarını anlatmış olduk. Okuyan, araştıran, daha bilinçli bir gelecek oluşturmak için bu tür etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.

 

HER YAŞ GRUBUNA UYGUN KİTAPLAR MEVCUT

Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi Müdüresi Zeliha Atay, “Bilgisayar çağında bulunduğumuz bir dönemde çocuklarımızın vakitlerini bilgisayar, tablet veya telefon başında geçirmeleri yerine küçük yaşlarda kütüphanelere alıştırılması büyük önem arz ediyor. Bu yaşta kazanılacak alışkanlık hayatlarının diğer evrelerine de aksedecektir.  Kütüphanemizde okumayı öğrenen her yaş grubunda öğrencilere kitaplarımız mevcuttur. İleri de sizleri araştırma yapmak ve kitap okumak için kütüphanemize bekliyoruz. Kapımız herkese açık” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x