Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Onlara iyi bakın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

PMYO MÜDÜRÜ PINAR, “SİZLER, İSTİKLAL MARŞI İLE GÖNDERE ÇEKİLEN YÜREKLERİSİNİZ”

 

 

 

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 8’inci mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreni ile verdi. Törende, öğrenci velilerine yönelik konuşma yapan PMYO Müdürü Salavat Mete Pınar,  “Onlara iyi bakın. Onlar bu ülkenin geleceğinin ve huzurunun teminatı oldular. Bu haklı gururu bizler gibi sizin de yaşadığınıza eminiz” dedi.

 

ŞAPKA FIRLATTILAR

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 8’inci mezunlarını PMYO futbol sahasında düzenlenen tören ile verdi. Öğrenci velilerinin sıcak havaya rağmen 81 ilden yoğun ilgi gösterdiği törene, Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, PMYO Müdürü Salavat Mete Pınar, il yöneticileri ve çok sayıda polis memuru katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını PMYO Müdürü Pınar yaptı. Müdür Pınar’ın konuşmasının ardından PMYO’nda birinci olan Kemal Baysal konuşma yaparak, hatıra ağacına birincilik levhasını taktı. Konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, mezun olan öğrenciler, yemin ettikten sonra şapkalarını fırlattı.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Şapka fırlatması ile son bulan mezuniyet töreninden sonra, öğrenciler mezun olma sevinçlerini aileleri ve yakınları ile kutlarken, duygu dolu anlar yaşandı. Törende konuşan Müdür Pınar, konuşmasında PMYO çalışanlarına teşekkür ederek başladı. Pınar konuşmasında, “Bu gençlerimizin iyi birer polis olarak yetişmeleri için ellerinden gelen gayreti gösteren, Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu personeline seslenmek istiyorum

Kıymetli mesai arkadaşlarım, İki yıl önce ailelerinden emanet aldığımız bu gençleri, bugün Emniyet Teşkilatımızın birer üyesi ve mesai arkadaşlarımız olarak görmenin haklı gururunu yaşıyor ve onlardan ayrılmanın da hüznünü hissediyoruz”

 

GURURU YAŞAMAK İÇİN YOLLARA DÜŞTÜNÜZ

“Eğitim, insanlık tarihinin tekâmülünde en kutsal ve müstesna yere sahip olan bir müessesedir. Tek bir insanın tek bir davranışını müspet yönde değiştirmenin, bir ülkenin kaderini değiştirebileceğinin idrakiyle görevinizi ifa ettiniz. Onları kendi evlatlarınızdan, kardeşlerinizden ayırmadınız. Önce ailelerinin, daha da önemlisi milletimizin emanetleri olarak gördüğümüz bu kardeşlerimizin yetişmesine yaptığınız emek ve katkılarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” Velilere yönelik bir konuşma yapan Pınar, “Kutlu vatanımız Türkiye’nin dört bir yanından, aynı duyguyu, aynı onuru ve gururu yaşamak için yollara düştünüz. Farklı şehirlerden yola çıkarak evlatlarınızla birlikte, bizimle birlikte, aynı dua ve aynı vatan sevgisinde burada birleştiniz. Bu gençlere, yani evlatlarınıza iyi bakın. Onlar 2 yıl önce bizlere emanet ettiğiniz ciğerparelerinizden daha ötesini ifade eden yeni simalar, Zalimlerin, hainlerin çekindiği, korktuğu, mazlumların ve bu ülkeyi sevenlerin ise arkalarından dua ettiği yiğitler onlar. Onlara iyi bakın. Onlar bu ülkenin geleceğinin ve huzurunun teminatı oldular. Bu haklı gururu bizler gibi sizin de yaşadığınıza eminiz. Bu pırıl pırıl gençleri, vatan hizmeti için bizlere emanet eden siz kıymetli insanlara da Milletim ve Devletimiz adına ayrıca teşekkür etmeyi bir borç bilirim”

 

ŞEREFLİ BİR MESLEK

Müdür Pınar konuşmasına mezun olan öğrencilere yönelik yaptığı konuşma ile devam etti. Müdür Pınar, “2 yıllık yoğun bir eğitim sürecinin ardından, mesai arkadaşlarımız olarak aramıza katılıyorsunuz. Çok şerefli bir mesleğin, binlerce şehit vermiş bir Teşkilatın yeni neferleri olarak üzerinizdeki sorumluluğun bilincinde olduğunuza eminim. Polislik her şeyden önce fedakarlık gerektiren bir meslektir. Meslekten de öte devlete, millete ve bayrağa adanmışlıktır. Zaman mefhumu olmaksızın, gece gündüz demeden ifa edilen bu görev vatan ve bayrak aşkını, kanunlara bağlılığı, hem vatandaşlarınızı hem mesai arkadaşlarınızı kendiniz kadar düşünmenizi zorunlu kılar. Devletine, bayrağına sevgi beslemeyen ve onlar için fedakarlık yapamayacak kişilerin Polis olması düşünülemez. Onu zorbalardan, zalimlerden ayıran en temel husus ise zorlayıcı güç ve yetkisini kanunlardan almasıdır. Polisin tüm vatandaşları Hukuk içerisinde kalmaya ikna edebilmesi için öncelikle kendisinin Hukuka ve Hukuk Devletine inanması gerekir. Bu sorumluluğunuzu da asla aklınızdan çıkarmayın

 

DEVLETİN SOKAKTAKİ YÜZÜ

Pınar, “Polis Devletin sokaktaki yüzü ve aynasıdır. Bu yönüyle de toplumun her kesimine karşı eşit mesafede olması gerekir. Türk Polisinin göreviyle ilgili konularda sadakat göstereceği, emir alacağı tek merci Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun adına yetki kullanan amirleriniz olmalıdır. Devlet bu konuda asla şerik kabul etmez. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin polisi görevini yaparken Devlet hanemde hiçbir odağın ya da makamın emir ve tavsiyelerini dikkate alamaz. Tarihten bu yana, hakkı ve adaleti yükseltme gayretinde olan milletlerin düşmanı ve haini çok olagelmiştir. Türk ve İslam tarihi bunun acı ve bir o kadar da ibretlik misalleriyle doludur. Düşmanlar ve hainler, kutlu bir hedefi olan milletlerin karşısına dikildiği sürece, bizlerin de her daim güçlü ve uyanık olması kaçınılmazdır.

 

ŞİMDİ ROLLER DEĞİŞECEK

“Üzerinizdeki bir başka mesuliyet de düşmanınızı, suçluları ve hainleri tanımak ve onları alt edebilmek için ihtiyaç duyacağınız şeylerin bilincinde olmaktır. Bilgi, bu araçların en önde gelenidir. Bilginin ve teknolojinin, bu iki şeyi elinde bulunduranlara verdiği gücü asla aklınızdan çıkarmayın. Suç ve suçluyla mücadelede sizi bir adım öne geçirecek şey bilgi ve teknolojiye hakimiyet olacaktır. Okumaktan, araştırmaktan ve öğrendiklerinizi hayata geçirmekten asla geri durmayın. Türk milletinin, 80 milyonun dişinden tırnağından artırdığı vergilerle kurulan bu Okulda, yine aynı vergilerle sizlere tahsis edilen imkanlarla okudunuz. Bugüne kadar Devlet ve milletimiz sizlere karşı fedakarlıktan geri durmadı. Şimdi roller değişecek. Her bir kardeşim, kendisine sunulan bu imkanların her bir kuruşunu, alın teriyle, fedakarlığıyla fazla fazla ödeyecektir”

 

KUŞKU DUYMUYORUM

“Bundan asla kuşku duymuyorum. Vatanı bayrağı ve milletimizin huzuru için her bir arkadaşımın gece gündüz demeden çalışacağına ve milletimizin dualarını hak edeceğine, bu vebali son nefesinize kadar taşıyacağınıza inancım tamdır. Bütün bu hissiyatlarla sözlerime son vermeden önce, başta devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için fedakarlıkların en büyüğünü yaparak canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun! Yiğitler! Sizler, Her İstiklal Marşı ile göndere çekilen yüreklersiniz, Sizler, Ömer Halisdemirlerin, Fethi Sekinlerin halefisiniz, Sizler, Binbir şehit kanı ile vatanlaşan bu toprakların değerini bilenlersiniz, Sizler,’ Ailelerinizin, bizlerin, bu milletin gözbebekleri ve gurur kaynağısınız, Aldığınız eğitim ışığında, şerefli yarınlara ulaşmak için hazırladığınız yüksek karakter ve ahlaktan oluşan azığınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

 

HABER-FOTO: BURAK CAN

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x