Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Ortak yüksek lisans programı başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Southern University and A&M College, Baton Rouge, LA, USA ve Kırıkkale Üniversitesi, arasında “Malzeme Bilimi & Mühendisliği” ve “Termal Bilim” Uzmanlık Alanlarında ortak Mühendislik Yüksek Lisans Anlaşması yapıldı.
 
YÜKSEK LİSANS YAPABİLECEKLER
Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalı ve Southern Üniversitesi and A&M College Makine Mühendisliği arasında geliştirilen ortak yüksek lisans programı YÖK tarafından onaylandı. Bu programa kaydolan öğrenciler ”Malzeme Bilimi ve Mühendisliği” ile “Termal Bilim” olmak üzere Makine Mühendisliği’nin iki alt alanında yüksek lisans yapabilecekler. Programın ilk aşaması (birinci yıl) Üniversitemizde gerçekleşecek olup bu aşamada öğrenciler, Makine Mühendisliği Anabilim Dalında ilgili alt alan için belilenen derslerden toplam 21 krediyi başarıyla tamamlamaları ve genel ortalamalarının 3.0 olması gerekmektedir.
 
PROGRAMIN İKİNCİ AŞAMASI
Bu koşulları sağlayan öğrenciler ikinci aşamada (ikinci yıl) Southern University and A&M College de eğitimlerine devam etmek için bu üniversite tarafından istenen tüm genel ve yabancı öğrenci koşullarını (transkript, başvuru, son başvuru tarihi, minimum TOEFL skoru, vs.) sağlamak koşuluyla bu üniversiteye kabul edilecekler ve öğrenimlerine bu üniversitede devam edebilecekler.
 
YOĞUN DİL EĞİTİMİ
Programın dili İngilizce olup Southern University and A&M College’daki kısmına devam edebilmek için öğrenciler yazılı TOEFL sınavından en az 500 puan, bilgisayar ortamında yapılan TOEFL sınavından en az 173 puan ya da Southern University and A&M College tarafından tanınan uluslararası bir sınavdan yeterli puanı almaları gereklidir. Yabancı dil bilgisi yetersiz olan öğrenciler ilgili üniversitelerin birinde ya da döneme bağlı olarak ikisinde de yabancı dil koşulunu sağlayıncaya kadar yoğun dil eğitimi alabilirler.
 
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Program çerçevesinde Southern University and A&M College tarafından başarılı öğrencilere tam burs verilmesi ve genel ortalaması 3.5 üzerindeki öğrencilerin de asistanlık yapabilemeleri değerlendirmeye alınacaktır. Eğitim sonunda programın tamamını başarıyla tamamlayan öğrencilere hem Southern University and A&M College tarafından hem de Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Yüksek Lisans diploması verilecektir. Uluslararasılaşmaya Kırıkkale Üniversitesi olarak oldukça önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, bu bağlamda daha çok ortak yurtdışı Lisans ve Lisansüstü Programlar açılması için çalışmalar başlattıklarını kaydetti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu