Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

SANSÜRCÜ REKTÖR!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haberlerimize cevap veremeyen ve her haberimizden sonra lütfen icraat yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, son olarak gazetemizin resmi internet sitesini Kırıkkale Üniversitesinde sansürledi. Oluşan tepkiden sonra geri adım atan ve sansürü kaldıran Rektör eleştiri oklarını üzerine çekti.
GAZETEMİZİ BANLADI
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız bu kadar da olmaz dedirtti. Kendisi aleyhine çıkan haberlerimize cevap veremeyen Rektör Ekrem Yıldız, Anayasal bir suç işleyip gazetemizi sansürlemeye çalıştı. Kırıkkale Üniversitesi genelinde gazetemizin resmi internet sitesi olan www.haber71.net’i banlayan rektör, oluşan tepki üzerine geri adım attı.
ANAYASAL SUÇ
Gazetemiz imtiyaz sahibi Cihat Mencet sosyal medya hesabı üzerinden Rektörün bu hamlesini kınarken “ Kırıkkale Üniversitesi rektörü Ekrem Yıldız, Üniversite genelinde gazetemiz Habert71’in internet sitesini banlayıp, tüm personele giriş yasağı koymuş! Rektör’ün galiba Anayasa’dan haberi yok! Hukuksuz iş yapıyor. Haberleşme özgürlüğü diye bir şey var. Anayasa’nın 22. Maddesi ile güvence altına alınmış, temel hak ve özgürlüklerinden biridir. Yine, Türk Ceza Kanunu’nun 124. Maddesi gereğince haberleşmeyi engelleyenler için 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir.” İfadelerini kullandı.
SANSÜRÜ GERİ ÇEKTİ
Gazetemiz imtiyaz sahibi Cihat Mencet’in bu paylaşımından sonra Sansürü hemen geri çeken Rektör tepki çekti. Kırıkkale Üniversite’sinin Rektörü bu Anayasal suçlardan bihaber olması vay üniversitenin haline dedirtti. Anayasa ve TCK’dan habersiz bir şekilde sansür yapan ve insanların haberleşme özgürlüğüne kast eden Rektör Kırıkkale Üniversitesine yakışmamaktadır.
REKTÖR’E SORUYORUZ!
Gazetemizde yer alan haberlere karşı neden açıklama yapmadınız?
FETÖcüleri açığa almak için neden 18 gün beklediniz?
FETÖcüleri biliyor muydunuz? Yoksa FETÖcüleri 18 gün içinde mi tespit ettiniz?
İstifa eden 12 dekandan, 8 dekanı neden geri vekaleten göreve atadınız?
Veterinerlik Fakültesinde 1 haftada 3 dekan değişikliğini neden yaptınız?
Atadıktan 3 gün sonra görevden aldığınız dekanı neden atadınız?
Atama yaparken araştırma yapmıyor musunuz?
Radyo Televizyon bölümünde okuyan öğrencilerin karşısına Sansürcü olarak mı çıkacaksınız?
Üniversite de Radyo Televizyon ve Gazetecilik gibi bölümlerde okuyan öğrencilerinize gücün yanında olmayı mı öğretiyorsunuz?
Kendinize karşı yapılan haberlerden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz?
Gazetemizi Sansürleme sebebiniz nedir?

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x