Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İlginç Karar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye genelinde en çok şehit veren iller arasında bulunan Kırıkkale’de, İdare Mahkemesi üzücü bir karara imza attı.  Av. Uğur Yaşar Uygun tarafından çocuğunun kaydının gerekçe gösterildiği mahkeme sonucu, kamuoyunu derinden üzen bir karar verdi.

MAHKEME KARARI KAMUOYUNU ÜZDÜ

Iğdır Dilucu Sınır Kapısı bölgesinde yola 2015 yılında şehit düşen ve isminin Anadolu Lisesi’nde yaşatıldığı Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi hakkında İdare Mahkemesi önemli bir karara imza attı. Şehidin isminin yaşatıldığı Anadolu Lisesi, Av. Uğur Yaşar Uygun’un çocuğunun kaydının gerekçe gösterilmesinden dolayı kamuoyunu yaralayan bir karara onay verdi.

HABERLERİ OLMADAN DEĞİŞTİRİLDİ

Kırıkkale Barosu Yönetim Kurulu tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Av. Uğur Yaşar Uygun Kırıkkale Anadolu Lisesinin isminin Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesinin iptalini isteyerek “Çocuğunun kaydının yapıldığı esnada okulun isminin Anadolu Lisesi olduğunu, bu ismin daha sonradan haberleri olmadan değiştirildiğini okulun isminin yeniden Anadolu Lisesi ismi olması gerektiğini belirtmiştir.”

KAMUOYUNU DERİNDEN ÜZDÜ

Uğur Yaşar Uygun, Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi’nin adının Kırıkkale Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi için Kırıkkale İdare Mahkemesi’ne başvurmuş ve talebi doğrultusunda karar çıkmış işbu karar tüm kamuoyunu olduğu gibi Bartomuz Yönetimini ve tüm Baro mensuplarımızı son derece bir üzüntüye gark etmiştir.”

TEK KELİMEYLE KUTSALIMIZDIR

Şehitlerimizin kutsalımız olduğu hususu izahtan varestedir. Şehitlerimiz malumları olduğu üzere Milletimizin iftihar ve gurur kaynağıdır. Tek kelimeyle kutsalımızdır. Bu nedenlerle bu menfur hareketi kınadığımızı kamuoyuna arz ederiz” denildi.

Haber Merkezi

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x