Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ŞEHİT J.ONB. ABDULKADİR TUĞ ANILDI  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi Şehitlerimize olan vefa borçlarını ödemeye devam ediyor.

 

Dernek Başkanı Rıfat Öcal ve Dernek üyeleri tarafından Bu Vatan Uğruna Canını Kanını veren Aziz Şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak, unutturmamak amacı ile Şehitlerin Kabirleri nerdeyse orda anıyorlar.

Bu kapsamda; Şehit Jandarma Onbaşı Abdulkadir Tuğ, Yozgat İli Yerköy İlçesi Saray Köyü Köy Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Dernek üyeleri, Saray Kasaba olduğu senelerde Belediye tarafından Şehidimiz adının yaşatıldığı Şehit J.ONB. Abdulkadir Tuğ  Parkını ziyaretle başladılar. Şehidimizin adının yaşadığı parkta Şehidimizin ailesi tarafından yemek ikramı yapıldı.

Şehidimizin adının yaşadığı parktan Mezarlığa geçen Dernek üyeleri ve Şehidimizin ailesi tarafından yapılan ziyarette Saray Köyü tarihi Çapanoğlu Camisi din görevlisi Mustafa Ahi tarafından Kuran’ı Kerim Tilaveti yapılarak Şehidimiz Abdulkadir Tuğ ve bütün şehitlerimiz anısına dua edildi.

Şehidimizin Kardeşi Erol Tuğ tarafından yapılan açıklamada Şehidimiz hakkında şu bilgiler verildi.

“Şehidimiz,10.01.1970 tarihinde Yozgat İli Yerköy İlçesinde Fikret ve Ulviye çiftinin 6 erkek çocuğunun Üçüncüsü olarak dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğrenimini Saray Köy de, Lise Öğrenimini Yozgat Lisesinde tamamlamıştır.1992 senesinde İstanbul Florya Polis Okulundan mezun olup ilk görev yeri olarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevine başladı.

O dönemlerde Emniyet mensuplarının askerlik yapma zorunluluğu olduğundan Şehidimiz 1994 yılı Mayıs ayında Hatay Serin yol Jandarma Er Eğitim Alayında Acemilik eğitimini tamamlamasına müteakiben Hakkâri İl Jandarma komutanlığı emrine usta Asker olarak görevlendirilmiş ve 20.09. 1994 tarihinde Hakkari İli Çukurca İlçesi Köprülü –Aslan kapanı mevkiinde bulunduğu aracın pkk terör örgütünce pusuya düşürülmesi sonucu Şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bekâr olan Şehidimiz düzenlenen Askeri tören ile Sarak Köy Mezarlığında ebediyete uğurlanmıştır…

Derneğimize bu kederli günümüzde ve her zaman yanımızda olduklarından dolayı teşekkür ediyor, bütün şehitlerimizi de bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Şırnak İli İdil İlçesinde Şehitlik Mertebesine ulaşan Özel Harekat Baş Polisi Muzaffer Tufaner’in kabri ve 1749 yılında Çapanoğlu Kapucu Ahmet Paşa tarafından yaptırılan tarihi Çapaonoğlu Camisi Dernek üyeleri ve Şehidimizin ailesi tarafından ziyaret edildi.

Yozgat dönüşü Dernek üyeleri tarafından Şehit Polis Memuru Ferhat Bozkurt’un Işıklar Köyündeki kabri ve Yuva Mezarlığındaki Polis Memuru Yılmaz Dikmen’in kabirleri de ziyaret  edildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x