Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sıcaklar klima satışı artırdı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Son zamanlarda hava sıcaklığının aşırı derecede yükselmesi, özellikle merkezde hava insanlara zor anlar yaşatıyor. Sıcaktan bunalan esnaf ve vatandaşlar çözümü klima ve vantilatörlerde buluyor. Klima satıcıları Kırıkkale’de Sıcak havanın yükselmesiyle birlikte satışların arttığını belirtiyor.
 
SATIŞLAR ARTTI
Bol yağışlı bir baharın ardından yaz geldi. Yaz döneminde de yağışların olmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes almıştı. Kimi vatandaşlar “Bu yıl yaz gelmeyecek” yorumları yapar duruma gelmişti. Son günlerde ise birden yükselen hava sıcaklığı özellikle merkezde ikamet eden esnaf ve vatandaşları zor durumda bıraktı. Sıcak havadan bunalan esnaf ve vatandaşlar çözümü klima ve vantilatör almakta bulmuş. Vatandaşların bu ilgisi klima satışlarını ve vantilatör satışlarını artırmış durumda.
 
HAVAYI TEMİZLİYOR
Kırıkkale’de son zamanlarda klima satışlarında önemli artışların gözlendiğini belirten firma yetkilileri “Klima böyle sıcak havalarda tek seçenek gibi gözüküyor. Klima, sıcağa karşı önlem almak için bir lüks olmaktan öte, gereklilik haline geldi. Klimalar sadece havayı serinletmekle kalmayıp sigara dumanını yok ediyor, hastalıkları önlüyor, havayı temizliyor. Bunları göz önünde bulunduran Kırıkkaleliler sıcakların artış göstermesiyle birlikte klima almaya yönelmiş durumda” şeklinde konuştular.
 
TAKSİT İMKANI
Klimalar hakkında ve satışlarıyla ilgili bilgiler veren firma yetkilileri “Avrupa birliği standartlarına göre A enerji performansına sahip klimalar soğutma konumunda çalışırken tükettiği her 1 waltt’lık elektrikle ortalama 3,2 Watt’tan daha fazla soğuk hava yayabilen klimalardır. A enerji sınıfı klimalar eşdeğer koşullarda çalışan ve aynı kapasitedeki daha düşük verimlilik performansına sahip klimalardan daha az elektrik harcamaktadır. Yani hem vatandaşın cebine, hem de çevreye duyarlı. Ayrıca kredi kartlarına taksit imkanı bulunuyor” dediler.
 
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu