Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Şikayet yağıyordu! Artık kimse kafasına göre basamayacak…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TŞOF Başkanı Apaydın “(Araç plakalarına ilişkin yapılan düzenleme) Artık kimse kafasına göre, plaka basamayacak ve yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışına çıkamayacak” dedi.

 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)  Başkanı Fevzi Apaydın, sahte, uygunsuz ve değişik ölçülerde plaka kullanımının  önüne geçmek için yapılan düzenlemeye ilişkin, “Artık kimse kafasına göre, plaka  basamayacak ve yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışına çıkamayacak.” ifadesini  kullandı.

Apaydın, yazılı açıklamasında, son dönemde artan sahte plaka kullanımı  nedeniyle yoğun şikayet aldıklarına işaret ederek, 676 sayılı Olağanüstü Hal  Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmümde Kararname ile bu  konuda önemli değişiklikler yapıldığını bildirdi.

Söz konusu düzenleme ile bu konudaki birçok aksaklığın ortadan  kalkacağını beklediklerini aktaran Apaydın, artık kimsenin kafasına göre, plaka  basamayacağını ve yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışına çıkamayacağını vurguladı.

Düzenleme ile yönetmelikte belirtilen ölçülerin dışında ve sahte plaka  basanlara büyük oranda cezaların geldiğini belirten Apaydın, şunları kaydetti:

“Basılı kağıtlar ve tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında  basımını veya dağıtımını yapanlara 10 bin Türk Lirası idari para cezası  kesilecek. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanunu’nun 204’üncü maddesiyle düzenlenen  resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılacaklar. Vatandaşlarımızın  cezaya maruz kalmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri faydalarına  olacaktır.”

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x