Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinManşet

Tarih kokan köfte

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin ilçesinde, her gelen yeni müşterisinden resim isteten Hasan Usta’nın yeri isimli köfteci Hasan Gökçen, dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. İlçede 23 yıldır köfte salonu işleten Gökçen, yıllara meydan okuyan fotoğraflarla adeta bir tarihi işlerinde barındırıyor.

 

2 BİN ADET
Gökçen, yaptırdığı eski panoların dolması üzerine yeni panolar yaptırdı. Günümüzde ise resim sayısı 2 bin adeti buluyor. Panolarda yerli halkın yanı sıra, dışarıdan gelen öğrencilerin, askerlerin, ünlü iş adamlarının ve köfte yemeğe gelen ailelerin resimleri bulunuyor. Güler yüzü ve samimi tavırlarıyla dikkat çeken Gökçen, bu işe hobi olarak başladığını, ilgi görmesi üzerine işyerine uğrayan bütün müşterilerden resim isteyerek panoya astığını söyledi.

 

DUYGUSAL ANLAR
Keskin’den ayrılan vatandaşların zaman zaman anılarını tazelemek için köfte salonuna geldiğini açıklayan Gökçen, resmi bulunan bazı vatandaşların ise vefat ettiğini ifade etti. Konu hakkında Gökçen “İnsanlar bir taraftan yemek yerken, bir taraftan da eskiden bıraktığı resimleri bakıp hatıralara dalıyor. Bazı insanlar ise, resim verdiğini unutuyor. Tekrar köfte yemeğe geldiğinde resimlere bakarken kendisini görünce yılların değişimine şaşırıyor. Ayrıca resimleri olan bazıları ise yakınlarının dünyadan göçüp gittiğini görüyor. Zaman zaman duygusal anılar meydana geliyor” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x