Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Tarıma dayalı yatırımlar destekleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret Borsası toplantı salonunda;  Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi konulu bir seminer düzenlendi.

TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Seminere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Yusuf bostancı, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafillik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin ile müdürlük Personelleri katıldı.  Seminer sonunda yayımlanan tebliği de şu konu başlıkları ön plana çıktı. Ekonomik yatırımları destekleme programı kapsamında yatırım konuları; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması.

TAMAMLAMA TARİHİ ARALIK 2014

Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı. Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin yapımı. Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri, hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Yatırımcılar bu Tebliğ kapsamında ekonomik yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabilir. Yatırım projelerinin tamamlanma tarihi 01.12.2014’tür. Bu tarihe kadar tamamlanamayan projeler yatırımcıların talebi ve il müdürlüğünün uygun görmesi halinde kendi kaynakları ile sekiz ayı aşmamak üzere verilecek süre içinde tamamlanır.

14 PROJE DESTEKLENİYOR

Konuyla ilgili İl Müdürü Recep Kırbaş; ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarının arttığını ve  gerçek kişi başvurularında 300.000 Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 800.000 Türk Lirası olması gerektiğini ve bu tutarın %50’sine hibe yoluyla destek verileceğini söyledi. Kırbaş,  proje bütçesinin KDV  hariç hazırlanacağını ve tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje tekliflerinin en son 27.01.2014 tarihine kadar il müdürlüğüne teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca bu kapsamda bugüne kadar 14 yatırım projesinin desteklendiğini bu projeler için yaklaşık 7 milyon TL yatırım yapıldığını ve Bakanlığımızca 3.219.084,00 TL destek verildiğini söyledi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
murat okatan
murat okatan
31 Aralık 2013 10:26

KUSURA BAKMAYINDA OZAMAN BENIM YAPTIGIM TARIM DEGIL DILE KOLAY 700 ADET CEVİZ AGICI DIKDIM HICBIR DESDEGINIZI GORMEDIM KONUSURKEN ONCE BIR ARASTIRMA YAP İSDERSENİZ SAYIN TARIM MUDURLUGUMUZ.MURAT OKATAN KESKİN

Başa dön tuşu