Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Türkiye İçin El Ele Verelim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Yaşam ve Dayanışma Topluluğu ve Gazi Üniversitesi Kitap Bankosu Ekibi daha fazla okuyan bir Türkiye için el ele vererek kitap okuma, toplama, bağışlama kampanyası başlattı. Haziran ayının sonuna kadar devam edecek kampanyada toplanan kitaplar öncelikle köy okullarına ve çocuklara ulaştırılacak.

 

GURUR VERİCİ FAALİYETLER

Yahya Kemal Salonu’nda gerçekleştirilen kitap kampanyasının açılış toplantısına akademisyenler, öğrenciler ve kitap gönüllüsü misafirler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Yaşam ve Dayanışma Topluluğu koordinatör ve danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Arıkan topluluk olarak kuruldukları günden bu yana gurur verici faaliyetlere imza attıklarını belirterek, “Bugün burada Gazi Üniversitesi ve Üniversitemizin toplulukları arasındaki işbirliğini başarı olarak görüyorum. İki üniversitenin bu ortak projesiyle ihtiyacı olan köyler ve okullar için kitap toplayacağız ve kitapları öğrencilere ulaştıracağız. Umarım binlerce kitap toplarız” dedi.

 

İL GENELİNE YAYALIM

Sosyal Yaşam ve Dayanışma Topluluğu etkinlik sorumlusu olarak kampanya hakkında bilgi veren Can Seçer, “Topluluklar arası işbirliği yaparak kitap okuma bilincini tüm ülke geneline yaymayı planlıyoruz. Bu amaçla Gazi Üniversitesi Kitap Bankosu ekibiyle bir araya geldik. Kitap kampanyası bugünden itibaren başlamıştır. Kampanyayı Üniversitemizin yanı sıra il geneline de yaymayı planlıyoruz. Haziran sonuna kadar devam edecek etkinliğimize desteklerinizi bekliyoruz. Toplanan kitaplar öncelikle köy okullarına ulaştırılacak. Kampanyayı beraber yürüttüğümüz Kitap Bankosu ekibine destekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİLERE TANITMAK

Serdar Yetkin’in konuşmasının ardından söyleşi kısmına geçildi. Kitap Bankosu gönüllüleri Şemsi Nur Karafakı, Zekiye Menteşoğlu, Serdar Yetkin, Murat Alpaslan Kaderoğlu, Sümeyra Tunga ekip olarak yaptıkları faaliyetleri ve bu faaliyetlerin kendileri açısından önemini, yaşadıkları hisleri dinleyicilere anlattılar. Öğrencilerin sorularına cevap veren Kitap Bankosu ekibinin Gezici Kütüphanelerini öğrencilere tanıtmasıyla program sona erdi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x