Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Veteriner fakültesine yeni dekan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesine, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararı ile Prof. Dr. Mehmet Başalan, dekan olarak atandı.

 

KURUL BAŞKANLIK KARARI

27/01/2017 tarihli ve 249/7172 sayılı Yükseköğretim Kanununun 16’ncı maddesinin (a) fıkrası gereğince, 19 Ocak 2017 tarihli ve 2017/1 sayılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlık kararı ile  Prof. Dr. Mehmet Başalan, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesine dekan olarak atandı.

 

PROF. DR. MEHMET BAŞALAN KİMDİR?

1970 yılında, Ankara ilinin Kalecik ilçesinde doğdu.  İlköğretimi Ahmetadil Köyü İlkokulunda, orta öğretimi Ankara’da Esenevler Ortaokulunda ve liseyi de Bahçelievler Endüstri Meslek ve Teknik Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne 1987 yılında başlayıp 1992 yılında mezun oldu.  1993 yılında ÖSYM tarafından yapılan ve yeni kurulan üniversitelere öğretim görevlisi yetiştirmeyi amaçlayan Yurtdışında Lisansüstü Eğitim Sınavını (YLS) kazanarak Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi adına Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları alanında lisansüstü eğitim yapmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne burslu olarak gönderildi.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDA BULUNDU

Prof. Dr. Mehmet Başalan, Oklahoma State University’de 1996 yılında “Trace mineral supplementation of steers:  Effects of organic and inorganic sources on performance and carcass characteristics” konulu tez ile M.Sc., 2000 yılında “Characteristics of ruminal fiber digestion with cattle fed high concentrate diets” konulu tez ile Ph.D. ünvanı aldı.

 

Prof. Dr. Başalan, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 2000 – 2003 yılları arasında Araştırma Görevlisi; 2003 – 2009 yılları arasında Yardımcı Doçent ve 2009 – 2014 yılları arasında Doçent kadrosunda görev yaptı. Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 2014 yılında Profesör kadrosuna atandı.

 

DENEY HAYVANLARI ÇALIŞMALARI

Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleye sahip olup TAEK, TAGEM, AHİ-KA, KU-BAP destekli projelerde yürütücülük ve araştırıcılık pozisyonlarında çalışıyor.  Uluslararası (Kontrollü Arazi Yakma Kursu ve Deney Hayvanları Çalışmalarında İstatistik Uygulamalar Kursu gibi) ve ulusal (Laboratuvarlarda Kalite Kontrol Uygulamaları Kursu ve Gıda Işınlama Kursu gibi) kurslar ile uluslararası  (Avrupa Hayvansal Üretim Derneği Kongresi ve Dünya Kanatlı Kongresi gibi) ve ulusal (Ulusal Hayvan Besleme Bilim Kongresi gibi) kongre ve sempozyumlara bildirili olarak katıldı. Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde 2003 – 2007 yılları arasında ve 2010 yılında Dekan Yardımcılığı yaptı. 2010 – 2016 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüttü.  İyi derecede İngilizce bilmektedir.  Evli ve iki çocuk babasıdır.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x