Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

Yaz spor okulları açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2015 yılı yaz spor okulları açılışı 17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Büyük ilgi gören açılışta, öğrencilerin gösterileri izleyenler tarafından büyük bir beğeni ile özlendi.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

17 Ağustos Kapalı Spor Salonu’ndaki açılış törenine, Vali Ali Kolat, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü hasan Onar, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, İl Müftüsü Bekir Gerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, davetliler, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlü yaptı. Ünlü’nün ardından ise Vali Kolat konuşmasını yaptı. Konuşmaların ardından Yaz Spor Okullarına katılan öğrenciler gösteriler yaptı.  Açılış konuşmasını yapan Ünlü konuşmasında şunları söyledi; “Spor teşkilatımızın 77. kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran’da 81 ilde eş zamanlı olarak yaz spor okullarımızın bugün startını vereceğiz. Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla uygulanan il spor merkezleri yaz spor okulları açılacaktır. kurslarımız 30 branşta 40 antrenör eşliğinde yapılacaktır”

 

SPOR, BİR YAŞAM KÜLTÜRÜDÜR

“Spor, bir yaşam kültürüdür” diyerek konuşmasına dev am eden Ünlü, “Bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetinizdedir. Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tesbit ederek eğitim, öğretim döneminde de devamını sağlanacaktır. Kendilerini boşlukta hissetmeyecekler, enerjilerini sporla değerlendireceklerdir. Fiziki anlamda gelişimlerinin tamamlanmasında yararlar sağladığı gibi aynı zamanda sosyalleşmelerine de imkân sağlayacaktır. Amacımız bilgi, beceri ve sosyal faaliyetlerini geliştirmek ve bu sayede gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır. Yaz spor okulları ile öğrencilerin, boş zamanlarını değerlendirmek, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek ve yetenekli öğrencileri tespit etmektir. Sportif faaliyetler ile milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen ve ona göre davranan, kendini kontrol edebilen, başkalarına karşı saygılı, ölçülü ve planlı bir şekilde çalışan, rekabet içerisinde birlikte iş yapmaktan hoşlanan, yapıcı, yaratıcı ve üretici bireyler yetiştirme amaçlanmaktadır”

 

PROTOKOLLER YAPILDI

“Gençlik merkezimiz bu yıl 800 öğrenciyi “şehir ve kültürler” projesi kapsamında Amasya, Eskişehir,

Kastamonu, Konya, Nevşehir ve Bolu Abant’a gitmişlerdir. Deniz ve doğa kamplarına ise ilimden 360 öğrenci katılacaktır. Bakanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları arasında yapılan protokoller yapılmıştır. Bu protokoller le gençlere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Çalışmalarımız öncesindeki planlamalar doğrultusunda bizlere her türlü desteği ve katkıyı sağlayan Valimiz Ali Kolat’a ve ilimizin değerli yöneticilerine, bizlere inanıp güvenen sevgili anne ve babalara ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

NEREDE HAREKET ORADA BEREKET

Valimiz Ali Kolat, açılışta yaptığı konuşmada; “Biz her zaman, nerede hareket, orada bereket diyoruz. Sağlıklı bir toplum olmamız için de hareket etmemiz gerekiyor. Yaz Spor Okullarımızın, çocuklarımızı belli branşta kabiliyetlerini ortaya koymaları, arkadaşlık edinebilmeleri ve zamanlarını değerlendirebilmeleri açısından son derece önemli. Nitekim sizden önceki çocuklarımız ve gençlerimiz yaz spor okullarındaki eğitimleriyle bugün Türkiye de dereceye giriyorlar. Bu anlamda yaz spor okullarını çok önemsiyorum. Velilerimizin de yaz spor okullarına devam eden çocuklarını da takip etmesi lazım. Onların, bu okullara devam etmelerini sağlamaları lazım. Ayrıca velilerimizin de spor yapmalarını istiyoruz. Burada çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Burada sportif faaliyetlerini devam ettirmelerini ve hareket halinde olmalarını istiyoruz. Burada sadece çocuklarımızın değil, bütün velilerimizin de sportif faaliyetlere katılmalarını, hiç olmazsa yürümelerini tavsiye ediyoruz. Gerçekten de Kırıkkalemiz spor tesisleri bakımından Türkiye de önemli iller arasındadır. Burada herkes için imkân ve ortam var. Bu anlamda herkesi spor yapmaya davet ediyorum. Ayrıca buradaki öğrencilerimizin, Yaz Kur’an Kurslarına da devam etmelerini istiyoruz. Kırıkkalemiz de yaklaşık 15 bin öğrencimizde Yaz Kur’an Kurslarına devam ediyor. O öğrencilerimizin de yaz spor kurslarına gelmelerini istiyoruz. Bütün öğrencilerimizin geleceği açısından bu tür etkinliklerin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle etkinliklere katılan öğretmenlerimize, sporcularımıza, velilerimize, organizasyonu sağlayanlara, antrenörlere teşekkür ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu