Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yedi düvelin Türk sularına döküldüğü gün

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı törende, vatan toprağının geçilemeyeceği mesajı bir kez daha yinelenmiş oldu.

 

İMAN DOLU GÖĞSÜNE ÇARPA ÇARPA

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Valilik, Garnizon Komutanlığı, Kırıkkale Belediyesi ve şehit aileleri derneklerinin çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Bakım Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı,  “102 yıl önce kendilerini dünyanın en kuvvetli ve en mağrur ordusu kabul eden, yedi düvelin, Çanakkale’de Kahraman Türk Askerinin iman dolu göğsüne çarpa çarpa, bütün ümitleri ile birlikte Türk sularına gömüldüğü gündür” dedi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk bırakma töreni ile başlayan anma etkinlikleri şehitlikte devam etti. Buradaki programa; Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Alay Komutan İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

MİLLETÇE GURURLANDIĞIMIZ GÜN

Programların sonunda açıklamalarda bulunan Haktankaçmaz, “Bugün önemli bir gün. Milletçe gururlandığımız, acılarımızla beraber gururlandığımız günlerden birisi. Hem şehitlerimizi anıyoruz hem Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümünü kutluyoruz. Bizler tabi şehitlerimize, gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Bu topraklar kolay kazanılmadı, kolayda elde tutulmuyor” şeklinde konuştu.

 

KAHRAMAN EVLATLARA SAHİP OLMAK GEREKİR

Haktankaçmaz, “Anadolu gibi zor bir coğrafyada yaşayabilmek için kahraman evlatlara sahip olmak gerekir. Bu kahramanlığı bu millet her yerde gösterdi. 15 Temmuz’da da yaşanan ruh aynı ruhtu. 15 Temmuz’da bu millet, bu ruhtan bir şey kaybetmediğini bir kez daha gösterdi. Karlı dağlarda, inlerinde terörist arayan güvenlik güçlerimize de gördükçe bu ruhun canlı olduğunu bir kez daha görüyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x