Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

3 bakanlı açılış

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yüksek İhtisas Hastanesi yeni binası ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binası için resmi açılış töreni düzenlendi. Açılışlara Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi elvan katıldı.
3 bakanlı açılış - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri6 YENİ AMBULANS TESLİM EDİLDİ
Açılış törenlerine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, il yöneticileri, sağlık camiasının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İlk tören Yüksek İhtisas Hastanesi önünde düzenlendi. Buradaki açılışta YİH’e 6 yeni ambulansında teslimatı yapıldı. İkinci tören ise Tıp Fakültesi Hastanesi konferans salonunda gerçekleşti. Buradaki törenle toplam 353 yatak kapasiteli yeni hastane binası hizmete açıldı.
3 bakanlı açılış - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘3 TEMEL HEDEFİ GERÇEKLEŞTİRDİK’
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale’de 100’e yakın yeni yatırım gerçekleştirdiklerini, bu yatırımları bakanların katılımlarıyla hizmete açtıklarına dikkat çekti. Ak Parti hükümetinin 2002’de iktidara geldiğinde sağlık alanında 3 temel hedef koyduğunu, bu hedeflerin üçüncü de gerçekleştirdiğini söyleyen Atalay “Sağlığı tek çatı altında toplayalım dedik gerçekleştirdik, Aile Hekimliği kurulacak dedik gerçekleştirdik, Bütün vatandaşlarımızı kapsayacak genel sağlık sigortası oluşturacağız dedik gerçekleştirdik. Sağlık bir insanın en tabi hakkıdır. Biz hükümet olarak sağlık hizmetlerini her insanın hakkı olarak gördük. Kırıkkale’de yaklaşık 50 bin emekli var bunlar sağlık da nasıl çile çektiklerini çok iyibilir. Yeni hastanelerimiz Kırıkkale’ye hayırlı olsun” sözlerine yer verdi.
3 bakanlı açılış - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘HASTANELERDE REHİN KALINIYORDU’
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Türkiye’de sağlık alanında yaşananların artık eskisi gibi olmadığını, hastanelerde eskisi gibi vatandaşın rehin kalmadığına vurgu yaptı. Bakan Müezzinoğlu “Sağlıkta bütün engeller kaldırıldı. İnsanlarımızın insanca sağlık hizmeti almaları için dünyaya örnek olacak çalışmalara imza attık. 7 yıldız konforunda hastanelerimizi hizmete sunduk, yeni hastanelerimiz Kırıkkale’ye hayırlı olsun. Daha önce ülkemizden değişik ülkelere 1,5 milyar dolar sağlık harcaması gidiyordu, şimdi yurt dışından hasta kabul ediyoruz. Yaklaşık 500 bin hasta kabul ettik ve ülkemize 2,5 milyar dolar para bırakmalarını sağladık. Sağlıkta diğer ülkelere özeniyorduk artık bizimde ambulans helikopterimiz, ambulans uçaklarımız var” ifadesini kullandı.
3 bakanlı açılış - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘İSTİKRAR SAĞLANDI’
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açılışına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’da 2002 yılından itibaren iktidara gelen AK Parti hükümetinin hem siyasette, hem de ekonomide istikrar sağlandığını, bugünde bu istikrarın her alana yansıdığına vurgu yaptı. Bakan Elvan “Bu istikrar her alana yansıdı ve her yanımız şantiye haline geldi. Bununla kalmayıp birçok reformlar gerçekleştirdik. 30 Mart seçimleri sonrasında da sisayi ve ekonomik istikrar devam eder” dedi.
‘ANKARA’YA GİDEN HASTA SAYISI AZALDI’
Yüksek İhtisas Hastanesi açılışında konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 275 bin nüfuslu Kırıkkale’nin 43 ilin aks üzerinde önemli bir konumda bulunduğunu, böyle bir alanda yer alan Kırıkkale’de sağlık alanında yapılan yatırımların bir kat daha fazla önem kazandığına dikkat çekti. Yeni yatırımlarla birlikte Ankara’ya giden hasta sayısında azalma, diğer illerden Kırıkkale’ye gelişin arttığına vurgu yapan Vali Kolat, “Bu hastanemiz ve Tıp Hastanemiz devreye girdikten sonra Kırıkkale sağlık alanında çağ atladı. Şuanda 1100 yatak kapasiteli hastanesi, 85 Aile hekimi, 3 tane birbiriyle entegreli hastanesi bulunan Kırıkkale, sağlık alanında oldukça iyi bir yerde” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Mehmet TAŞCI
Mehmet TAŞCI
18 Mart 2014 09:36

Hastane açılışlarında mükemmel sözler güzel işler yapıldığından söz edilir. Edilsin edilirken hastanenin mimarisine veya kullanılan çimento veya demir in güzelliği nin yanı sıra HASTANEDE KULLANILACAK ALET EDAVAT NE DURUMDA DİYE DE BAKMAK LAZIM.
HER İKİ HASTANEMİZ DE DE ŞU ANA KADAR ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ YÜKSEK -EM- EMAR CİHAZI BULUNMAMAKTADIR.
BU yüzden dahi her hasta ANKARAYA gönderilmektedir. bu hastanın ankara dan emar sonucunu alıp gelmesi en az 2 ay demektir
Yetkilileri uyarıyorum LÜTFEN en son Model EMAR cihazlarını Emekle yapılmış bu güzelim Hastanemize kazandıralım

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu