Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

Yılmaz Şehrin siyasi sahibi yok

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz projelerini açıkladı. Yılmaz şehrin asıl sorunlarının çözülmesinin yanı sıra, şehri sosyal ve kültürel açıdan geliştirecek, her kesime hitap eden projelere imza atacaklarını söyledi.
Yılmaz Şehrin siyasi sahibi yok - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘EN ÇOK GÖÇ VEREN ŞEHİRLERDENİZ’
Yılmaz, “Biz göreve geldiğimizde müteahhitleri kaldıracağız ve bütün çalışmaları belediye olarak biz yapacağız, bu bizim asli görevimizdir. Haftada iki kez alınan çöpe ayda 1 Milyon TL harcanıyor. Su Arıtma Tesisi’ne aylık 500 Bin TL masraf yapıyorlar ve su içilmiyor. Şehrin siyasi bir sahibi yok. Üniversite, Sanayi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Yüksek İhtisas Hastanesi, Tıp Fakültesi, Organize Sanayi Bölgesi Yahşihan’da ve Merkez’e hiçbir katkısı yok. Türkiye’nin en çok göç veren ve en az istihdam alan şehirlerinin başında Kırıkkale geliyor” dedi.
‘İNSANIMIZIN RAHAT EDECEĞİ HER ŞEYİ DÜŞÜNDÜK’
Verdiği sözü tuttuğunu ve yapamayacağı sözler vermediğini belirten Yılmaz, projelerinin Kırıkkale’yi kalkındıracağını söyledi.  Şehrin bir 5 yıl daha kaybetmemesi gerektiğini belirten Yılmaz şöyle konuştu, “Belediye’ye bin işçi alacağım, bunu nasıl alacağız çalmayacağım, çırpmayacağım, yandaşlara peşkeş çekmeyeceğim ve bunu başaracağım. Su Arıtma Tesisi’nin giderlerini azaltmak içir alternatif enerji kaynakları projesini hayata geçireceğiz. Rüzgâr ve güneş enerjisiyle bu projeye hayat vereceğiz. Yine Zümrütkale Doğal Park projemiz var. Kaletepe Mevkii’nde yaklaşık 140 dekar alana kurulacak olan parkımızda insanlarımızın rahat edeceği her şeyi düşündük.”
‘MELEK GİRMEZ YIKILACAK’
“Yapacağımız parklarda güvenlikler olacak ve tinerci ve ailelerin huzurunu bozacak kişiler kesinlikle parka giremeyecek. Spora ve sporcuya önem vereceğiz. Bu konuda çok amaçlı spor tesisleri kurmayı planlıyoruz. Etiler, Sanayi ve Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan dereler ıslah edilerek yeni yaşam alanları hazırlayacağız. Şehir Merkezi’ni kentsel dönüşüm ile ıslah etme projemiz var. Melekgirmez diye tabir edilen mevcut yeri yıkıp, orayı yeşil alan haline getirmeyi planlıyoruz. Üst yapı yeşil alan, alt ise büyük bir otopark olacak, kentin hem trafiği hem de mevcut durumu gelişecek. Kırıkkale’ye Kültür merkezleri yapacağız.”
‘ŞEHİRDE KÜLTÜR VE SANATA DAİR BİR ŞEY YOK’
“Şehirde konferans salonu yok, otel yok, kültür ve sanata dair hiçbir şey yok. Yine kent merkezine Hüseyin Kahya Bölgesine bir üniversite kurmayı hedefliyoruz. Nedeni ise, Kırıkkale üniversite öğrencilerinden hiçbir şekilde yararlanamıyor. Bu sorunu aşmak için üniversite kurma hayalimiz var. Üniversiteyle birlikte 500 erkek, 500 kız öğrencinin kalabileceği yurt yapacağız. Bu yurtlar Merkez’de olacak ve Yurtkur Müdürlüğü’nün fiyatlarından bile uygun olacaktır. Çünkü belediye kamu hizmeti yapar ve kar gözetmez. Amaç şehrimizin iyi yönde kalkınmasıdır.  Yaşlılarımız için Kırıkkale’de huzurevi yok, huzurevi açma planımız var. Yine kadın sığınma evleri, projelerimiz arasında yer alıyor. Kırıkkale’de her şey karmaşık ve zor bir şekilde yürüyor”
‘TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAĞIZ’
“Baktığımız zaman derneklerin bazılarının yeri ve mevcut binalarının durumu içler acısı vaziyette. Bir belediye şehrinde bulunun derneğine yardım etmelidir. Dernekleri tek çatı altında toplama projemiz var ve bunu da hayata geçireceğiz. Bir şehir düşünün ki kaldırımları normal yoldan daha fazla yer işgal ediyor ve bu durum da araç trafiğini zora sokuyor. Zafer Caddesi’nde yaşananları hepimiz görüyoruz, ambulans bile oradan geçmekte zorlanıyor. Belediyeye geldiğim ilk gün o kaldırımları yeniden düzenleyeceğim. Kilit parkeye Belediyenin ödediği çok yüksek fiyatlar var.”
KİLİT PARKE FABRİKASI
“Bu sorunu da ortadan kaldıracağız. Kilit parke üretecek bir fabrika açarız ve ihtiyacı buradan karşılayıp tasarruf ederek işlerimizi yürütürüz. Emeklilerimiz için yine çalışmalarımız var. Projelerimizde de bu açıkça görülüyor. Emeklilerimiz için hobi bahçeleri yapmayı planlıyoruz. Emeklilerimiz ve engellilerimiz için asansörlü üst geçit yapmak istiyoruz. Bunun pek bir masrafı yok.” dedi. Yılmaz, hükümetin dağıttığı erzak paketlerinin vatandaş tarafından tepkiyle karşılandığını belirterek, “Artık vatandaşlarımız bu oyuna gelmiyor ve büyük bir tepki gösteriyor” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu