
Kırıkkale’nin Yeni Mahalle Tren Yolu Altı Mevkii’nde yaşayan vatandaşlar, seçim döneminde gündeme gelen park projesinin hayata geçirilmesini bekliyor.
Yeni Mahalle Tren Yolu Altı Park Bekliyor
Vatandaşlar: “Seçim döneminde verilen sözün hayata geçmesini istiyoruz”
Kırıkkale’nin Yeni Mahalle Tren Yolu Altı Mevkii’nde yaşayan vatandaşlar, seçim döneminde gündeme gelen park projesinin hayata geçirilmesini bekliyor. Yaklaşık 500 konutun bulunduğu ve 2 bine yakın kişinin yaşadığı bölgede, çocukların oynayabileceği ya da ailelerin vakit geçirebileceği herhangi bir sosyal alanın olmaması mahalle sakinlerini üzüyor.
Vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesi’nin kent genelinde gerçekleştirdiği park ve yeşil alan çalışmalarını takdir ettiklerini, ancak kendi bölgelerinde de benzer bir düzenlemenin yapılmasını arzu ettiklerini ifade ediyor.
Belediye Başkanı Ahmet Önal’ın seçim sürecinde Asude Sitesi’nde düzenlenen toplantıda, siteler arasındaki belediyeye ait boş araziye park yapılacağı yönünde söz verdiğini hatırlatan mahalle sakinleri, bu vaadin yerine getirilmesi halinde bölgeye önemli bir değer kazandırılacağını belirtiyor. “Sayın Başkanımız seçim döneminde bu bölgeye park yapılacağını söylemişti. Henüz bir çalışma başlamadı ama umudumuzu koruyoruz. Çocuklarımız için bir oyun alanı, bizler için de dinlenebileceğimiz bir park olmasını istiyoruz.” diyen vatandaşlar, taleplerinin şehir planlaması ve yaşam kalitesi açısından da önemli olduğunu vurguladı.
Tren Yolu Altı Mevkii’nin son yıllarda hızla büyüyen bir yerleşim alanı olduğuna dikkat çeken mahalleli, park ve yeşil alan düzenlemelerinin bölgeye daha yaşanabilir bir kimlik kazandıracağına inanıyor.“Kırıkkale genelinde yapılan park çalışmalarını memnuniyetle görüyoruz. Biz de aynı hizmetin mahallemizde olmasını diliyoruz.”
ifadeleriyle konuşan vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesi’nden bölgeye kazandırılacak bir park için adım atılmasını bekliyor.