Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Altın bebek dostu il seçildik

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılı “Altın Bebek Dostu İl” ödülüne Kırıkkale layık görüldü.
GENİŞ KATILIM
Kırıkkale Belediyesi Nikâh Sarayında düzenlenen törene Vali Sayın Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, il müdürleri, sağlık yöneticileri, doktorlar ve davetliler katıldı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ilimizdeki anne sütüne teşvik ile ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğünün yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, anne ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler verdi. Ayrıca ilimize sağlık konusunda emeğini esirgemeyen başta Vali Ali Kolat ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
SAĞLIK HERŞEYİN BAŞI
Valimiz Sayın Ali Kolat yaptığı konuşmada: “Tabi sağlık her şeyin başıdır. Siz sağlığınıza ne kadar önem verirseniz, çocuklarınızın sağlığına ne kadar önem verirseniz geleceğinize de o kadar önem vermiş olursunuz. Bu anlamda anne sütü fevkalade önemli. Doktorlarımız, sağlık camiası ve anneler ve bütün toplum biliyor ki anne sütü emmemiş çocuklar sorunlu çocuklar oluyor. Yani daha çok fiziki şartlarda sorunlu çocuklar oluyor. Birde annenin bebeğe verdiği bir şefkat var, ayrı duygular var, bu duyguların çocuğa geçmesi son derece önemli husus. Bu anlamda burada ki yapılan çalışmaları son derece önemsiyoruz. Gerçekten de bu anlamda güzel çalışmalar oluyor. Bebek ölümleri açısından Kırıkkale’miz binde 6 civarında. Türkiye ortalamasının altında.   Bunu da vurgulamak istiyorum. Doğurganlık açısından da biz Türkiye ortalamasının altındayız. Türkiye ortalaması %2 civarında. Bizde ise iki çocuk bile değil. Sayın  Başkanımız sürekli üç çocuk vurgusu yapıyor, yani biz üç çocuğun altına düşersek nüfusumuz geriliyor demektir. Bu anlamda elbette çocuklarımız önemli, çocuk sayısı önemli. Ama her şeyin ötesinde çocuklarımızı sağlıklı büyütmemiz, onları en iyi şekilde eğitmemiz ve topluma kazandırmamız önemli. Ben bu anlamda Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticilerine, özellikle burada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR BELGESİ
“Anneden Bebeğe Mektup” konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan anneye Valimiz Sayın Ali Kolat tarafından ödül verildi. Daha sonra Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan tarafından Valimiz Sayın Ali Kolat’a  “Altın Bebek Dostu İl” plaketi takdim edildi. Anne sütünün faydalarının anlatıldığı video gösterimi yapıldı. Ayrıca Vali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve diğer protokol üyeleri tarafından; ilimizin “ Altın Bebek Dostu İl” seçilmesinde emeği geçen hastane yöneticileri ve doktorlarına, Aile Sağlığı Merkezi doktorlarına “Teşekkür Belgesi” verildi.

Başa dön tuşu