Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSpor

Maçın öyküsü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Önceki gün izleyenlere büyük heyecan yaşatan Kırıkkale Yahşihanspor-Türk Metal Gençlikspor müsabakası, Kırıkkaleli futbolseverlerin yıllardır izlemeye hasret kaldığı bir mücadele örneğine sahne oldu.
TARAFTARLAR RENK KATTI
Kırıkkale Yahşihanspor’u destekleyen taraftarlar maçtan saatler önce ilçeden hareket eden otobüslerle Başpınar Stadı’na hareket ettiler. Yahşihanlılar protokol tribünün sağ tarafındaki tribüne alındılar. Türk Metal Gençlikspor’u ise Kırıkkalesporlu taraftarlar desteklemeye geldiler ve protokol tribününün sol tarafındaki tribüne alındılar.
PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
İki ekipte sahadaki ısınma çalışmalarını taraftar desteğiyle tamamladılar. İl idarecileri de bu maça oldukça ilgi gösterdi. Özellikle koyu bir Trabzonspor taraftarı olan ve futbol ile yakından ilgilenen Defterdar Mehmet Erkınay maçtan dakikalar önce protokol tribünündeki yerini aldı. Yahşihan da bir çok farklı spor branşının gelişmesini destekleyen, amatör kümedeki ekiplere sağladığı destekle takdir toplayan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur da maçı heyecanla izleyenler arasındaydı.
PARMAK ISIRTAN MÜCADELE
Amatör kulüplerin yöneticileri, futbolcular ve gazeteciler de maça ilgi gösterdi. Tribünleri dolduran yediden yetmişe futbolseverler maçın ilk düdüğünden itibaren müthiş bir mücadeleye şahit oldular. Kırıkkale’nin yetiştirdiği tecrübeli ve deneyimli hakem Dursun Can’ın yönettiği müsabakanın ilk yarısında ekiplerin birbirlerine üstünlük kurma çabaları ve parmak ısırtan mücadele skor yönünden kısır geçse de, gol yağmurunun habercisi oluyordu.
3 FARKI ERİTEN AZİM
İki ekip soyunma odasına eşitlikle gitti. İkinci yarı ise bambaşka bir havada başladı. Kırıkkale Yahşihanspor hızlı oyuncularını tola buluşturmaya başladı ve Türk Metal Gençlikspor defansı zorlanmaya başladı. Mavi-beyazlı ekibin yetenekli oyuncuları Ertuğrul ve Bahri’nin bindirmeleri rakip defansı hataya zorladı. Bu dakikaya kadar mücadelede tek eksik goldü ve Kırıkkale Yahşihanspor’un isteği art arda golleri getirdi. 60’ın dakikaları 3 golle süsleyen mavi beyazlı ekip işi bitirdi diye tahmin edilirken, Türk Metal Gençliksorlu oyuncuların azmi “Maç henüz bitmedi” mesajı veriyordu.
KALECİ SIKINTISI
Son 20 dakikaya 3 gol sığdıran kırmızı beyazlı ekip, maçı uzatmalara götürmeyi başardı. Ancak kaleci Engin’in ve Yahşihanspor’un forveti Emre’nin oyundan atılması hesapları değiştirdi. Oyuncu değiştirme hakkı kalmayan Türk Metal Gençlikspor’da kaleci sıkıntısı baş gösterdi. Ancak Yahşihanspor’da oyundan atılan forvetin yerini dolduracak, bitirici özelliğe sahip oyunculara sahipti. Uzatmaların ilk devresinin ortalarında Ertuğrul’un bulduğu gol Türk Metal Gençlikspor’un gardını düşürdü. Aslında bu golden dakikalar önce öne geçme fırsatını kaçıran Türk Metal Gençlikspor’lu oyuncular net bir fırsattan yararlanamamıştı.
SKORU BAHRİ BELİRLEDİ
Uzatmaların ikinci devresine yeniden özgüvenle başlayan Yahşihansporlular topa sahip olmak için çaba gösterdi. Orta sahada oyun kuran ve kontra ataklarla etkili olma gayreti gösteren mavi beyazlılar skoru belirleyen golü maçın son dakikasında buldular ve müsabakadan 5-3 galip ayrılarak şampiyonluk kupasının sahibi oldular.
HÜZÜN VE MUTLULUK
Maçın sonunda bir tarafta hüzün, bir tarafta mutluluk vardı. Ancak Kırıkkaleli futbolseverlerin yıllarca hasretini çektiği mücadele ve heyecan yönünden yüksek bir müsabakanın olması spor yöneticilerinin yüzünü güldürdü. Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca bu durumu şöyle özetliyordu; “Böylesine mücadelelere hasret kalmıştık. Gerçekten her iki ekibi de tebrik ediyorum. Bize sahanın her yerinde mücadele olan bir karşılaşma izlettirdiler. İki ekibin futbolcularına teşekkür ediyorum.
HASRET KALDIĞIMIZ GÖRÜNTÜLER
İlimizde kaliteli ve seyir zevki açısından yüksek müsabakaların oynanması için, kaliteli takım sayısın artması gerekiyor. Gençlerimizi teşvik etmeliyiz. Onları futbolu oynayacak ve geliştirecek alanlardan mahrum etmemeliyiz. İlimizde yaşayan herkesin bu konuda sorumluluğu vardır. Spor gelişirse, suç oranı azalır, spor gelişirse insanlar kolay kolay hastalanmaz, spor gelişirse düşünce gücümüz yükselir. Futbol zeka ve vücut zindeliği isteyen bir oyun, genç yaşta futbola başlayan bir insan hayatının tüm evresinde karşılaştığı zorluklarla mücadele etmeyi de öğrenmiş olur.
ÇOCUKLARIMIZI SPORA TEŞVİK ETMELİYİZ
Bu yüzden bizlere, idarecilerimize ve halkımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuklarımızın sağlıklı ve düşünebilen bir nesli oluşturmasını istiyorsak, birlikte el ele spora teşvik etmeliyiz. Bu düşüncelerle şampiyon takımı ve sahada futbol kuralları ve centilmenlik çerçevesinde mücadele eden tüm oyuncuları tebrik ediyorum” (Fatih GENÇER)
 
 

Başa dön tuşu