Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Atalay,Casusluk suçlamasıyla yargılanacaklar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, “Dürüst, adaletli, namuslu konuşmayı istiyorsa, ülkenin ulusal güvenlik sorunları ile ilgilensin” dedi.
Atalay,Casusluk suçlamasıyla yargılanacaklar - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘MEMLEKETE DÖNÜP BAKSIN’
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Antalya mitinginde kendisini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Ana muhalefet partisinin genel başkanı dürüst, adaletli, namuslu, konuşmak istiyorsa memlekette o kadar ele alınacak şeyler var ki. Gidip paralel yapının gölgesine, onun yardımına sığınarak siyaset yürüteceğine memlekette ciddi bir devlet adamı olarak neler oluyor ona baksın. Memleketin ulusal güvenlik sorunlarıyla ilgilensin” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Ses kayıtlarını sızdıranları tespit ettik’ açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı Atalay’ın Başbakan’ın ‘montaj’ iddiasını yalanladığını savunmuş, Kılıçdaroğlu ‘Demek ki bu kayıtlar doğru’ demişti.
‘ULUSAL GÜVENLİK SORUNLARIYLA İLGİLENSİN’
Kırıkkale’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorusun yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kendisine yönelik açıklamalara cevap vererek, “Ana muhalefet partisinin genel başkanı dürüst, adaletli, namuslu, konuşmak istiyorsa memlekette o kadar ele alınacak şeyler var ki. Gidip paralel yapının gölgesine, onun yardımına sığınarak siyaset yürüteceğine memlekette ciddi bir devlet adamı olarak neler oluyor ona baksın. Memleketin ulusal güvenlik sorunlarıyla ilgilensin. Seçim süreci diye tüm haksızlıklara gözünü kulağını tıkamış. Şuanda yaptıklar bu. Kimi yerde hiç olmayacak şekilde MHP ile nasıl yakınlaşırız yollarını, ittifaklarını arıyorlar. Kimi yerde paralel yapı malzeme üretiyor onlar bu malzemeyle kampanya yürütüyor” dedi.
‘UTANÇ VERİCİ BİR ŞEY’
CHP liderinin işinin, gücünün yalan dolan olduğunu iddia eden Başbakan Yardımcısı Atalay, Kılıçdaroğlu’nu işine geleni söylemekle kampanya yürütmekle suçladı. Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle ilgili açıklamaları hakkında değerlendirmede bulunan Atalay, “Dün bana da atfen bir şey söylemiş. Sanki başbakanın birileriyle konuşmaları varmış da, onların tapelerini kastederek onların kimin konuştuğunu biz tespit etmişiz gibi. Benim dediğim sadece şudur. Böcekle ilgili, Başbakanın konutuna böcek konulmuştu ve dinlenmişti. Onunla ilgili bir kısım tespitler yapıldı. Bu böceği kimler koydu, bunların bir kısmı yurt dışında şu an. 19 kişi tespit ettik. Bir kısmı burada bir kısmı yurt dışında. Burada olanların meslekle ilgilerinin kesilmesi ve soruşturmaları devam ediyor. Bunlar 10 ile yayılmış. Hepsi tespit edildi. Meslekten ihraçtan sonra da diğer davalar başlayacak. Genel olarak şunu söyledim. Bu herhangi bir özel konuşma değil, 1 milyonun üzerinden vatandaşın telefon dinlemesi yapılmış. Bu utanç verici bir şey. Vatandaşların neredeyse dinlenme vesveselerine sevk ettiler. Bu herkesin temel endişelerinden birisi oldu. Vehim haline geldi. Bunlarla ilgili TİB, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT ve Adalet Bakanlığı hepsini masaya yatırdılar. Dinleme kararlarında hangi kararlar verildi, niçin verildi. Bir hakim icabında 50 bin dinleme kararı vermiş. Bunlar nasıl verilebilmiş. Tüm bunlarda dosyaya yatırıldı. Hiçbirinde delil ve gerekçe yok. Bu işleri yürüten güvenlik görevlisi, yargı mensubu ile ilgili, hepsiyle ilgili soruşturmalar yapılacak. Bunların kimisi casusluk suçuyla yargılanacak. Benim söylediğim buydu” ifadelerini kullandı.
‘İNANDIRICILIĞI KALMADI’
Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ama bunlar nerede işlerine geleni bulurlarsa, şu sırada nice şeyler var. Ana muhalefet partisinin genel başkanı dürüst, adaletli, namuslu, konuşmak istiyorsa memlekette o kadar ele alınacak şeyler var ki. Gidip paralel yapının gölgesine, onun yardımına sığınarak siyaset yürüteceğine memlekette ciddi bir devlet adamı olarak neler oluyor ona baksın. Memleketin ulusal güvenlik sorunlarıyla ilgilensin. Seçim süreci diye tüm haksızlıklara gözünü kulağını tıkamış. Şu anda yaptıkları bu. Kimi yerde hiç olmayacak şekilde MHP ile nasıl yakınlaşırız yollarını, ittifaklarını arıyorlar. Kimi yerde paralel yapı malzeme üretiyor onlar bu malzemeyle kampanya yürütüyor. Şu Kılıçdaroğlu’nun kampanyasının hepsini dinleyin bir üç cümleyi geçmiyor. Ona bir sığındılar. Vay rüşvet, vay yolsuzluk bilmem ne. Bunların artık hiçbir yerde inandırıcılığı kalmadı. Eğer öyle bir şey varsa biz bunun hesabını sorarız, soracağız da inşallah. Böyle ucuz siyaset. Memleketin geleceğine ilişkin ne söylediğine baktığınızda hiçbir şey yok. Milletimize şunu söylüyorum. Dünkü İzmir’i, İzmir mitingini iyi görsünler. Konak meydanından Narlıdere’ye kadar insan doluydu. Bu seçim farklı bir seçim. Bunu herkes iyi bilsin.”

Başa dön tuşu