Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKöşe Yazıları

Atatürk bulvarı ve Cafeler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İmalata dayalı büyük işletmelerin olmadığı Kırıkkale, son yıllarda tüketime yönelik işyerlerin açılmasıyla bir hayli dikkat çekiyor.
Zafer caddesi, Cumhuriyet caddesi  ve Atatürk bulvarı üzerinde yoğunlaşan bu tür işyerleri özellikle küçük çaplı lokantalar, cafeler, fasfodlar ile bulundukları çevreye ayrı bir anlam katıyor.
Bir çoğu modern görünümden uzak, klasik bir yapıya sahip olsa da, Türk mutfağının lezzetlerini tüketiciye sunmaları, geleneksel Anadolu lezzetlerini de yaşatıyorlar aslında.
Şehirde seçkin mekanların sayıları çok değil.
Ancak son günlerde değişik kültürleri yansıtan, farklı lezzetleri Kırıkkale halkına sunan mekan sayılarının birbirini izliyor olması, Kırıkkale’nin damak tadına güzellik katıyor bir nevi.
Bu yönde özellikle Atatürk bulvarında bir şeyler değişmeye başladı.
Farklı damak tadına hitap eden yeni mekanlar açılırken aynı zamanda bulvara da önemli bir işlerlik kazandırıyor diyebiliriz.
Hanzade börek-cafe bunlardan birisi.
Bir diğeri Kahveci Bistro-Cafe.
Aynı güzergahta geçen günlerde hizmete giren Mangal evi ile Marina Cafe , fiziki görünüşü ve getirdiği damak tadı ile bugün Kırıkkale’nin gelişen yüzünü göstermesi bakımından önemli bir ayrıntıdır.
Örneğin Hanzede börek-Cafe, Anadolu ve Türk mutfağının zenginliğini gözler önüne seriyor.
Atatürk bulvarında turlarken, biraz dinlenmek ve bir şeyler atıştırmak isteyenlerin tercih edebileceği Hanzade Börek-cafe, Kırıkkale’nin alışılagelmiş mekanlarının haricinde girilip dinlenilebilecek özel mekanlardan biri diyebiliriz.
Hemen yanı başında Kahveci Bistro-Cafe yine Kırıkkale’nin ayrıcalıklı mekanları arasında yer alan ve farklı sunumları ile şehir kültürüne önemli katkı sağlayan yeni işletmelerden biri.
Ortaya koyduğu tarzı, damak tadı, şehir halkına verdiği hizmet ile her yaştan, farklı kültürlerden insanları bir araya getiren Kahveci, yine şehrin dışa dönük açılan penceresidir.
Bir çok büyükşehirde bulunan şubeleri ile halkın beğenisini kazanan Mangal evi,Kırıkkale içinde önemli bir kazanım olmuştur.
Açılan iki şubesi yanında Atatürk Bulvarında hizmete giren yeni Mangal evi de, hem mutfak kültürü, hem şehir kültürü ve hem de çevrenin yapısına önemli katkı sağlayan mekanlardan biri olmuştur.
Cumartesi pazarının kaldırılması ve bulvar üzerinde açılan mekanlar ile yeni bir kimliğe bürünen Atatürk Bulvarı, artık şehir için ayrıcalıklı bir hale geliyor demek yanlış olmayacaktır.
Her ne kadar Kırıkkale’nin sosyal ve kültürel anlamdaki genel yapısının halen istenilen noktayla gelmediği söylenmiş olsa da, bu tür mekanların artması önemli gelişmedir.
Bu anlamda tüm işletmecileri tebrik etmek gerekiyor.
Aynı zamanda şehrin genel yapısı ve mutfak kültürüne katkı sağlayacak bu tür işletme sayılarının artması için şehir idarecilerinin de desteklemesi önemlidir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu