Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Köşe Yazıları

BİR ASIRLIK GURURUMUZ: CUMHURİYET

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Doksan dokuz yıldır süren bu egemenlik bir asırlık ömre mi ulaştı? Her geçen yıl gurur duyup böbürlendiğimiz hürriyetimiz, cumhuriyetimiz şimdi yüz yıllık bir tecrübeyle daha da büyüyecek. Her şehri, her insanı ile Türkiye, daha doğrusu Türkiye Cumhuriyeti doksan dokuz yıldır koruduğu egemenliğini 100. yılına taşımak üzereyken bize de bununla gurur duyup asırlarca devam ettirme görevi düşüyor.

Atatürk’ün yüz binlerce Mehmetçiğin o Mehmetlerin annelerinin, çocuklarının bize, Türk milletine, gençliğine bıraktığı cumhuriyetin özgürlüğüyle yaşıyoruz hepimiz. Sene 1923’ten bu yana devam eden ve edecek olan bu cumhuriyetin bize kattıklarını düşünün. Bu zamandan asırlar öncesini, diri diri toprağa gömülen annelerimizi, çocuklarımızı onların sevdiklerinin ölümünü izleyen atalarımızı düşünün! Okula gitmekten mahrum kızlarımızı düşünün! Dinini özgürce yaşayamayan, baskılara maruz kalan halkımızı, dilini, örfünü âdetini yaşatamayan, diline kilit vurulan milletimizi düşünün! Düşünün ki daha da gururlanın, bu milletin nasıl büyük ve köklü bir değişime tanıklık ettiğini yeniden fark edin.

İstediği kişiyi seçmek, seçilebilme hakkını kendine hak görmek, dilini özünden konuşabilmek, her nefesi ölecek miyim korkusu olmadan özgürce alabilmek! Bugün tüm bunlar bizim için ne kadar doğal şeylerse o günlerde yaşayanlar için bir hayaldi. Bu yüzden bu gururu madalya gibi hep göğüste taşımak kadar o günlere de sık sık dönüp bakmak, onları anımsamak ve unutturmamak gerekiyor. Her Türk genci aynı zamanda milletinin de bir temsilcisi olduğunu aklından çıkarmamalıdır. Gerektiğinde farklı fikirler sunabilmeli, gerektiğinde tek yürek olma bilinciyle hareket etmelidir. Çocuklarımız için bugünü de gurur kaynağı kılmak zorundayız. Tüm çabamız milletçe, her ferdiyle bu amaç etrafında toplanmalıdır.

Atatürk başta olmak üzere yüz yıllık Türk tarihine ve cumhuriyetin kazanımlarına emeği geçen, her nefesinde bu amaç uğrunda fedakârlıklar yapan o isimlere, elbette Mehmetçiğe olan minnettarlığımızı, şükranlarımızı tazelemeliyiz. Cumhuriyet bizim omuzlarımızda yükselecek ve gelecek nesillerin göğsünde parıldamaya devam edecektir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu