Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Bizim geleneğimizde silah atmak yok

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Düğün Polisi Uygulamasının yerinde bir adım olarak niteleyen Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Düğünlerimizde sanki bir gelenekmiş gibi sürdürülen silah kullanma alışkanlığına biran önce son verilmeli” diye konuştu.

MERMİ ÇEKİRDEĞİ HAVADA KALMIYOR

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün meskun mahalde yapılan düğün merasimlerinde silah atımına son vermek amacıyla başlatmış olduğu Her düğüne bir polis uygulamasına bir destek de Kırıkkale Ticaret Borsasından geldi. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Düğünlerimizde sanki bir gelenekmiş gibi sürdürülen silah kullanma alışkanlığına biran önce son verilmeli. Bizim geleneğimizde ve göreneğimizde böyle bir davranış söz konusu değildir. En son, geçtiğimiz günlerde Keskin ilçemize bağlı bir köyümüzde yapılan düğünde rastgele açılan ateş sonucu yaralanan gencimiz hastanede hayatını kaybetmişti. Ayrıca Kırıkkale şehir merkezinde havaya ateş edilen silahtan çıkan ve bir müddet sonra yere düşen mermi çekirdeğinden yaralanan insanlarımız oldu” ifadesini kullandı.

HEP BERABER MÜCADELE ETMELİYİZ

Başkan Sümer “Bugüne kadar düğünlerde yaşanan tatsız hadiselerde belki de binlerce insanımız canını kaybetti yada yaralanarak engelli oldu. İnsanlarımızın en mutlu günleri silah kazaları yüzünden acı gününe dönüşüyor. İl Emniyet Müdürümüz Mahmut Çorumlu’nun önderliğinde başlatılan bu anlamlı çağrıya Kırıkkale ticaret Borsası olarak destek veriyoruz. Düğünlerde silah atımına son vermek için güvenlik güçlerimizle birlikte hep beraber mücadele edeceğiz. Bu konuda toplumun tüm kesimlerini de duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x