Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Boş fabrika binaları ekonomiye kazandırılıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Yunus Sezer’in bir süredir üzerinde durduğu ve ferdi girişimleri sonucunda Kırıkkale’de bulunan boş fabrika binalarının ekonomiye kazandırma çalışmaları ilk meyvesini verdi. Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde bulunan boş fabrika binası NCR Tekstil firmasına tahsis edilerek üretim başladı.

100’ÜN ÜZERİNDE İSTİHDAM ŞARTI

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde NCR Tekstil firmasına ait tekstil fabrikasının açılışı yapıldı. Bu çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu kaydeden Vali Sezer “ Biz bir ay önce arkadaşlarımızla şöyle bir karar aldık. İlimizde bulunan boş fabrika binalarını bulalım, kirasını karşılayalım, 100 kişi ve üzeri istihdam oluşturmak isteyen işverenlere buraları tahsis edelim şeklinde yola çıktık. Bu ilk oldu, inşallah ikincisi ve üçüncüsü de kısa zamanda gelecek. Bu sene içerisinde çalışmalarımız istediğimiz gibi giderse biz Kırıkkale olarak işsizlik problemini tamamen halletmiş olacağız ” ifadelerini kullandı.

YATIRIMCILARA DESTEK

Firma sahibi Ömer Aydemir’in de konuşma yaptığı açılışın ardından fabrikada incelemelerde bulunarak, planlanan üretim ve pazarlama faaliyetleri konusunda Aydemir’den bilgi alan Vali Sezer, kendisine ve çalışanlarına başarılar dileyerek yatırımcılara imkanlar çerçevesinde destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Açılışa, Vali Sezer’in yanı sıra Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Süleyman Köstekli, OSB Başkanı Nurettin Aydın ve davetliler katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x