Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Camilerimiz Ülkemizin Ve İslam Beldelerinin Tapularıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Müftülüğünce düzenlenen “Cami-Çocuk Buluşmaları” kapsamında Şehitler Ortaokulu öğrencileri Nur Camii’nde bir araya geldi.

HABER: YAKUP ÖZCAN 

Kırıkkale İl Müftülüğünce düzenlenen “Cami-Çocuk Buluşmaları” kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Şehitler Ortaokulu Öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Nur Camii’ni ziyaret etti.

Gerçekleştirilen programda  çocuklarla sohbet ederek mescitlerin milli manevi ve dini boyutu hakkında öğrencilere bilgiler veren Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar  “Camilerimiz Allah’ın evidir. Yeryüzünde ilk inşa edilen mescid Kabe’dir. Kabe’nin diğer bir adı da Beytullahtır  yani Allah’ın evi demektir. Camilerimiz Kabe’nin birer şubesidir. Camilerimiz  ibadet mekanlarıdır. Camilerimiz ilim mekanlarıdır. Camilerimiz birlik ve beraberlik mekanlarıdır. Camilerimiz bulunduğu şehre vurulmuş islam mührüdür. Camilerimiz ülkemizin ve İslam beldelerinin  tapularıdır. ” dedi

Müftü Yaşar, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek başta öğretmenleri olmak üzere öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

İl Müftü yardımcısı Kübra Göker’in de katıldığı  ziyaret sonunda  öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu