Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

‘Engelleri kaldıracağız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Ceyhan Doğan, kentteki engellilerin rahat bir yaşam sürdürmesi için önemli projelere imza atacaklarını söyledi.
ÖNEMLİ PROJELER VAR
Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Ceyhan Doğan, siyasi partiler arasında tek engelli Belediye Meclis Üyesi Ali Toprak ve engelli vatandaşlarla bir araya gelerek engellilerin sorunlarını dinledi. Partilerinin engelli vatandaşlara önem verdiğini belirten Doğan, ilk ve tek engelli Belediye Meclis Üyesinin kendi partilerinden aday gösterildiğini söyledi. Kırıkkale’yi engellilerin yaşayabileceği ve rahat edeceği bir şehir haline getireceklerini belirten Doğan, bu konuda önemli projelerin olduğunu bildirdi.
‘YAPTIM OLDU ANLAYIŞIYLA DEĞİL…’
Doğan konuşmasının devamında, “Kırıkkale’yi engelliler için yaşanabilir bir yer haline getirmeliyiz, kent mimarisi ve günlük yaşamda engelli dostu ilçe olmalıyız. Bütün bunları da yaparken yaptım oldu anlayışında değil, engelli vatandaşlarımızla işbirliği içinde, onların istekleri doğrultusunda, kendi yüreğimizde hissederek, içselleştirerek bu işleri yapmalıyız. Bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda önemli projelerimiz var ve Allah kısmet ederse 30 Mart’ta bunu başaracağız” dedi.
‘ULAŞILABİLİRLİK ÇOK ÖNEMLİ’
Doğan, Türkiye’de %13 engelli vatandaş bulunduğunu belirterek, “ Engelliler için ulaşılabilirlik çok önemli. Engelliler tek başına günlük faaliyetlerini gerçekleştirebiliyorsa kentte özgür demektir. Ancak baktığımız zaman Kırıkkale’de yolların durumu içler acısı bir vaziyette. Yine engelliler için yapılan kaldırımlar işgal edilmiş. Şehrin toplu taşıması yok ve bırakın engellileri normal vatandaşa hizmet edemiyorlar. Herkesin yaşayabileceği bir Kırıkkale hayal ediyoruz ve bunu inşallah başaracağız” diye konuştu.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
5 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu